2022. március 26., szombat

Bécsi sütemény

Ez a recept is azok közé tartozik amit már régóta  próbasütésre előjegyeztem magamnak  most  fél adagból elkészítettem 😉


Hozzávalók: 9 dkg vaj ami nálam margarin volt, 17,5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1/2- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, kevés lekvár és pörkölt mogyoró.

🌷

Elkészítése:  Margarint a cukorral és a sütőporral vegyített liszttel összemorzsoltam  és a többi hozzávalóval együtt  sima tésztának összeállítottam. Enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra kinyújtottam a tésztát linzer  /receptes könyv úgy írta hogy rózsaalakú/ formával kiszaggattam. Málnalekvárból kiskanállal   tettem  a tészta  közepébe  ezután a lekvárba tettem egy  pörkölt mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből  vaníliás porcukorral  beszórtam.😋 (A receptkönyvem még azt is írja: Igen kiadós)

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép mutatósak, és a házi lekvárral - mert gondolom hogy az - még finomabbak lehetnek!

Éva írta...

Köszi Katalin nagyon finom lett a házi málnalekvárommal, bár egy sütésállóbb lekvárral még mutatósabb lett volna de az ízére így sem panaszkodhatok:)

teller-cake írta...

Nagyon mutatós, elkészítem majd a Bécsben élő rokonoknak. 😀

Éva írta...

teller-cake örülök hogy tetszik, sok sikert valami jó sütésálló lekvárt válasszál!