Ledarálva 5 dkg volt a megmaradt tepertő amit ehhez a süteményhez felhasználtam egy régi receptet vettem alapul , bár a mennyiségen alapanyagon és formán kicsit változtattam😊
Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg darált tepertő, 8 dkg sertészsír, 1 dkg friss élesztő, só, őrölt bors , 1 db tojássárgája, tejföl kb. 1 dl-re volt szükségem, tetejére :tojásfehérje, só, köménymag.
Elkészítése: Tálba kimért liszteket a zsírral és a tepertővel összemorzsoltam . Az élesztőt kevés tejfölbe elkevertem és hozzátettem a lisztes keverékhez amihez a tojássárgáját borsot és sót tettem annyi tejfölt tettem még hozzá amivel sima tésztának összegyúrtam. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát majd négyrét hajtottam és 15'-ig letakarva pihentettem. Ezt a műveletet még kétszer csináltam meg, majd kinyújtottam és feldaraboltam ill. pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tojásfehérjével lekentem és só és köménymag keverékével megszórtam, előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋Jó étvágyat kívánok!
8 megjegyzés:
Kedves Éva, nagyon finom rudat és pogácsát sütöttél, váljék egészségetekre.
Elmentve ! És szerintem picit több töpörtyű sem rontja el...
Gizi nagyon szépen köszönjük!
aranyos fodorka tudod ha lett volna több tepertő akkor biztos abból készítettem volna, de ez most ismét hasznos felhasználás volt:)
Nagyon ügyesen megoldottad. Guszták lettek.
Köszönöm Ani
Úgy csodálom az ügyességed a különböző tésztákhoz, ez is remek lehet! 😀
Nagyon finomak lehettek, gondolom már el is fogyott. Ezt mi is szeretnénk, az biztos!
teller-cake köszönöm kedvességed, jó volt ez a sós teához vagy csak úgy:)
Katalin finom, de még pár darab van belőle mert akár mennyire is kevés mennyiségből készítem frissen pár darab elfogy aztán teszem mélyhűtőbe majd apránként onnan veszem ki. Most reggel is teával ezt reggeliztem.
Megjegyzés küldése