2022. március 20., vasárnap

Házilag eltett paradicsomos tésztaszószból - paradicsomlé 🍅

Az elmúlt évben nagyon szorgos voltam  ha kaptam  szomszédomból vagy lányomtól paradicsomot azt igyekeztem  felhasználni. Többször keveset tettem el  kedvenc paradicsomos tésztaszószból is  kis üvegekbe.  Ahogy most már  kicsit csappan a befőttjeim állománya  vettem észre hogy bizony  jó pár üveg tésztaszósz várat még az elfogyasztására😀 Sajnálnám ha az idő előrehaladtával megromlana ezért tettem egy kísérletet a megmentésükre😉


🍅

7 db kis üveggel volt   paradicsomos tésztaszósz amit egy fazékba öntöttem összeforraltam és tészta szűrőkanálba  kanalaztam majd átpasszíroztam és üvegekbe öntöttem. Finom fűszeres paradicsomlé lett belőle👌

Ez  egy  hasznos felhasználás egyik módja !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ügyesen megoldasz mindent! 😊 Gondos háziasszony vagy!

Éva írta...

Kedves Katalin köszönöm, mai világban észnél kell lenni hogy semmi ne menjen veszendőbe! Annyira finom hogy csak úgy magában kortyolgatom :) Nem tudom hogy miért de az elmúlt évben eltett paradicsomlének is a nagyobb részét csak megittam , kevesebb része ment levesbe vagy töltött paprikába:-))

sedith írta...

Így kell ezt csinálni! Semmit sem szabad hagyni kárba veszni.
Egyik évben én a lekváraimat mentettem meg így. Maradék üvegek voltak, 1-2 üvegnyi ebből-abból, de volt olyan is, ami már 5-6 éves volt. Mindent összeöntöttem egy fazékba, kevés vizet adtam hozzá, mert a legtöbbjük már eléggé megkeményedett jól kiforraltam és ismét üvegekbe tettem. Nagyon érdekes ízű lekvárom lett így, és már sokkal jobban fogyott, mint előzőleg külön-külön. :D

Éva írta...

sedith nálam semmi nem vész el , csak átalakul! Lehet hogy nálam is a birslekvár lesz a következő bár már nem sok variációm van fogytán az elmúlt évek termékei. Vegyes lekvárod lett az is finom. Örülök hogy ismét jelentkeztél , sajnos hogy az ismerősök közül nagyon sokan elpártoltak a blogoktól!