2023. november 12., vasárnap

Ma van a születésnapom...

 ...  amit most  másként élem meg sajnos, hasonlóan  mint az év eddigi ünnepeit.  Férjemmel mindketten novemberiek vagyunk pár hét különbséggel  a  család általában  a két születésnap közti időben  köszöntött eddig  minket. Nagyon nehéz feldolgoznom még most is  azt hogy   egyedül maradtam   minden megváltozott.

Nehéz  és lelkileg fájdalmas  volt  ez az évem.   A gyerekek családdal az unokákkal  ahogy van idejük  jönnek hogy kicsit könnyebb legyen. ( Legutóbb   mikor itt voltak   Ábel  unokám  kedvesen megkérdezte tőlem:" nagyi nem vagy magányos?")

 Most a születésnapomon  kedvenc gesztenyepürével ünneplek,  A jövő héten jönnek a gyerekek!  



Az hogy hány éves vagyok  számomra  soha nem volt  fontos ,  csak  az egészség   !




18 megjegyzés:

Katalin írta...

Isten éltessen még nagyon sokáig kedves Éva egészségben, és amennyire lehet jó kedvben!
Nagyon boldog ünnepet kívánok! Tudom ezek csak szavak, mindig ezt kívánjuk szeretteinknek, aztán mindig mégsem olyan boldog a felköszöntött. De ha ott a család, a barátok, ha tudjuk hogy szeretnek, és hiányzunk nekik, akkor kicsit könnyebb...
Anyukám most decemberben 1-én lesz 12 éve, hogy örökre itthagyott bennünket, s az a karácsony volt a legnehezebb életemben, s Apukám életében is. Ahogy mondják, az idő mindent begyógyít. Valamivel kevésbé fáj az évek múlásával, de teljesen nem múlik el soha... de ezt biztos tudod Te is...

Éva írta...

Kedves Katalin nagyon szépen köszönöm ! Minden amit leírtál igaz. Sokszor én is másnak mikor együttérzésemet fejeztem ki annak súlyát és szavait most érzem igazán. Az hogy az idő begyógyítja nem hiszem mert a fájdalom mindig megmarad ,bármire is emlékezem. Nagyon fájdalmas lehetett Édesanyád elvesztése neked is és apukádnak is!

Ircsi írta...

Kedves Éva! Isten éltessen még sokáig családod - és követőid -örömére, egészségben, örömben és minél több velük töltött boldog időben. Boldog Születésnapot kívánok!

Éva írta...

Kedves Ircsi nagyon szépen köszönöm!

Gizi írta...

Kedves Éva, nagyon boldog születésnapot kívánok! Isten éltessen még nagyon sokáig erőben, egészségben, szerető családod körében. Tiszta szívből kívánom hogy a jövő év legyen számodra nyugodt és fájdalmaktól mentes, az idő hozzon enyhülést számodra. Tudom könnyű lenne azt mondani hogy az idő mindent begyógyít, de sajnos ez nem igaz.... az Édesanyám elvesztése az idő múlásával egyre inkább fáj, de ezzel sajnos együtt kell élnem. :(

Ági írta...

Kedves Éva, én is boldog születésnapot kívánok, de értem, hogy mégsem telik boldogan.
Nagyon nehéz ez, de erőt kívánok hozzá, és jó egészséget is az egész családnak!!

Éva írta...

Kedves Gizi nagyon szépen köszönöm kedves jókívánságaidat! Most bármit is csinálok férjem hiányát érzem és akkor jönnek elő az emlékek. Édesanyámat én már 25 éve hogy elvesztettem de hidd el nincs olyan nap hogy valamivel kapcsolatba ne jutna eszembe.

majnek bálintné írta...

Éva, szeretettel köszöntelek és jó egészséget kívánok születésnapodon!!!

Ani írta...

Születésnapod alkalmából sok szeretettel köszöntelek. Megértem, hogy nagyon nehéz az egyedüllét, de Isten adjon kitartást és békességet hozzá. Kívánom, hogy enyhüljön a fájdalom, és növekedjen a hited. Ez ad erőt nekünk a hiányokban.

aranyos fodorka írta...

Az én meggyőződésem, hogy hagyni kell, fájni azt, ami fáj. Nem lehet vidámnak lenni, ha a szíved-lelked belül szomorú és gyászol. Hagyd ! Mindennek megvan az ideje, akik elmentek, ahhoz is idő kell, hogy el tudjunk válni/búcsúzni tőlük. Ha ismered ezt az idézetet, akkor is el lehet olvasni, többször is:
https://www.bible.com/hu/bible/84/ECC.3.1-8.HUNK
Hidd el, jövőre jobb lesz - de olyan mint volt, soha !!!Szeretettel kívánok jó egészséget, erős lelket, kitartáshoz erőt !!! M.

Marika írta...

Kedves Éva!
Isten éltessen! Születésnapodon minden szépet és jót kívánok, elsősorban jó egészséget.
Marika

Vera írta...

kedves Éva! Nagyon boldog szülinapot kívánok , jó egészséget! Soha nem fog elmúlni a hiány.. Majd könnyebb lesz idővel...

Éva írta...

Kedves Ági nagyon szépen köszönöm!
Kedves Ani nagyon szépen köszönöm kedves jókívánságodat!
Kedves aranyos fodorka nagyon szépen köszönöm !
Kedves Marika nagyon szépen köszönöm!
Kedves Vera nagyon szépen köszönöm!

Nea írta...

Kedves Éva!

Utólag is boldog születésnapot és jó egészséget kívánok Neked! Sajnos a szeretteink elvesztésével már soha semmi nem lesz ugyanolyan. Akár hány év telik el nélkülük a hiányérzet örökre megmarad és mindig is fájni fog. De ha emlékszünk a boldog időkre talán könnyebb elviselni. Kívánom, hogy idővel megtaláld a lelki békéd és egyszercsak majd minden a helyére kerül.

gyongyviragkata írta...

Kedves Eva! Isten eltessen meg nagyon sokaig gyerekeid, unokaid, barataid koreben egeszsegben szeretetben. Nagyon sokszor jutsz eszembe ismeretlenul is, hogy egyedul vagy a ferjed nelkul mar. Tudom erre nincsenek vigasztalo szavak, azt gondolom, hogy az emlekezes a kozos pillanatokra az egyetlen, ami segithet. En a mai napig beszelek apukamhoz, mintha hallana, es ez valahogy jo erzes es megnyugtat. Sok szeretettel olellek: Kata

Éva írta...

Kedves Nea ! Nagyon szépen köszönöm jókívánságaidat ! Remélem idővel valóban kicsit könnyebb lesz, hiánya akkor is örökre megmarad számomra!
Kedves Kata ! Nagyon szépen köszönöm jókívánságodat és együttérzésedet ! Sokszor elszólom magamat én is akkor döbbenek rá hogy egyedül vagyok.

Kánya Andrea írta...

❤️ Mindig szeretettel gondolok rád.
Még ha nem is írok sűrűn, de megnyugtató a jelenléted itt. És a finomságaid.
Isten éltessen!

Éva írta...

Kedves Andrea nagyon szépen köszönöm!