2024. január 6., szombat

Somogyi édes aprósütemény


Hozzávalók:  tészta: 30 dkg liszt, 14 dkg sertészsír, 1 tojás sárgájának a fele, 3 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dkg friss élesztő, csipet só,  töltelék: bármilyen lekvár. Kisült tészta forgatásához: vaníliás porcukor.

🌸

Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kis kanál liszttel elkeverve hagytam felfutni. Lisztet összemorzsoltam a zsírral majd a többi hozzávalóval  és a már felfutott élesztővel összegyúrtam. Vékonyra kinyújtottam a tésztát fánkszaggatóval kiszaggattam  és a közepébe lekvár tettem majd össze hajtottam a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Jól  előmelegített sütőbe tettem a tepsit majd a hőt közepesre csökkentve készre sütöttem. Még forrón vaníliás porcukorba forgattam😋 

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Vicuska írta...

Remek! BÚÉK!

Katalin írta...

Finom lehetett, gondolom szilvalekvárral töltötted 😋.

teller-cake írta...

Annyira érdekes és finom sütiket hozol mindig, ez is remekül hangzik!

Éva írta...

Kedves Vicuska köszönöm !
Katalin köszi finom volt igen szilvalekvárral töltöttem !
teller-cake köszönöm!

Gizi írta...

Nagyon egyszerű süteményt sütöttél, viszont nagyon finom lehet.

Éva írta...

Gizi köszönöm valóban nagyon egyszerű és finom.