2024. február 5., hétfő

Paradicsomos tésztaszósz utántöltés

A mai napon készítettem el az  előző évben eltett  paradicsomos tésztaszósz utolsó  adagját.  Nagyon szeretem spagettivel sajttal  hamar elkészül és nagyon finom. Gondoltam veszek majd a boltban üveges  darabolt paradicsomot és készítek abból de nem jutottam el még   ahhoz sem hogy tájékozódjak mennyi is az ára, mikor megláttam hogy zacskóba pakolva leárazva volt szép  aránylag egészséges paradicsom . Mivel ennek csak 360 Ft volt az ára  gyorsan a  kosaramba tettem  és  most ezt el is  készítettem hogy  legyen  ismét  utánpótlásom. ( Ezt az adagot  4 db paradicsomból készítettem a többi hozzávalók ennek arányában változnak !)


A  hozzávalókat és annak elkészítését itt megtaláljátok ! (Nagyon kevés hozzávalóra van szükség a paradicsomon kívül .) Nekem egy kis üveg  szósz tésztával elkészítve  kétszeri  ebédre  elég !

Sok sikert és váljon egészségedre!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ügyesen megoldottad, és nem is volt drága a paradicsom. Finom tésztákra az ilyen szósz. Én most a télen csináltam a tavaly lefagyasztott paradicsomból milánói szószt, az is hasonló a tiedhez.

Éva írta...

Katalin köszi, örültem én is hogy kaptam frisset szépek voltak csak külső része már kezdett foltokban barnulni de a héját úgy is lehúztam Nagyon szeretem ezt a fajta szószt tésztán. Bevallom én is szoktam a szószhoz kevés házi bolognai fűszer keveréket is tenni.