2024. március 14., csütörtök

Hamis fasírt más fűszerezéssel/húspótló

Hamis fasírt régóta rendszeresen készített kedvenc . Most  krumplifőzelék mellé készítettem  a fűszerezésen változtattam  kicsit  ami  nagyon ízlett 😋


Hozzávalók: 1 db zsömle, 1 db tojás,  kis darabka vöröshagyma, zsemlemorzsa,  fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, majoránna, olaj a sütéshez./ Ebből a mennyiségből 6 db lett ! /

🌺

Elkészítése: A zsömlét beáztattam. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát. Zsömlét kinyomtam hozzátettem a dinsztelt hagymát, tojást és a fűszereket /ízlés szerinti mennyiségben/ és annyi zsemlemorzsát hogy formázható legyen a massza. Kis gombócokat formáltam belőle  forró olajba tettem villával a tetejét kicsit lenyomtam és mindkét oldalát  készre sütöttem. 

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett a főzelékhez. Elég sok lett belőle, s ránézésre olyan mint a normál fasírt. Nálunk ma cukkini fasírt volt sz ebéd, még amit ősszel tettem el a mélyhűtőbe.

Gizi írta...

Remek ötlet, és nagyon finom lehet ez a fasírt. Kifogom próbálni, csak rozsos zsemlével.

Éva írta...

Katalin köszi nekem legalábbis nagyon ízlett! Cukkini változatban is finom lehetett, már én is több féle zöldségből is készítettem.
Gizi örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségedre!

aranyos fodorka írta...

Az én hamis fasírtomba belekerül pl. a húslevesben főtt zöldség is.Jók ezek a húspótló ételek.Készen a fagyasztóban is elállnak és ha kell, csak felmelegítem a mikróban.

Éva írta...

aranyos fodorka nálam a húslevesben főtt zöldség általában elfogy frissen, de azzal is finom lehet! Húslevest csak akkor főzök mikor jönnek a gyerekek és szeretik a zöldséget is sokszor a hús marad inkább meg! Húspótlót inkább csak magamnak készítek, volt időszak mikor szegény férjem is kedvelte!