2024. július 24., szerda

Svéd uborkasaláta nem csak téli napokra

Nagyon örülök hogy jó pár évvel ezelőtt  elkészítettem ezt az uborkasalátát. Azóta szinte minden évben mikor már  lehet kapni kis apró uborkát  többször is elkészítem hiszen az összeállítás után szinte már másnap  lehet fogyasztani. Szomszédom   kertjéből ahogy kapok pár darabot (egy 7 dl üvegbe 5-6 db elég)  ahhoz már csak egy kisebb hagyma és a  megadott fűszereket  arányosan teszem.  Egyik nap összeállítom másnap üvegbe pakolom és ha olyan ebédem van aznap akkor már  fogyaszthatóm is!  Gyerekeim is szeretik rájuk is gondolok ha úgy kapok vagy veszek uborkát. Természetesen hűtőben tárolom felbontás után. Igaz csak egyszemélyes a konyhám de nekem  egy üveggel  2-3 hétig nincs  gondom  savanyúságra. 

                                                         

                 A  hozzávalók és elkészítése itt megtalálható !

Sok sikert és váljon egészségetekre!

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nem ismertem ezt a variációt, lehet megpróbálom, bár az a Nabenzoát nekem nem tetszik. Soha, semmibe nem teszek tartósítót, csak a celofánra, kívülről és mégis minden eláll.De egy üveggel biztos kipróbálok...Nálam egyébként az u.n. sós uborka a menő, pár hete ettem meg az utolsó tavalyit....

Éva írta...

aranyos fodorka nekem ez a fajta saláta nagyon ízlik. A lakásod biztosan télen jobban védi a befőtteket mint a bérház és inkább teszek tartósítót egy kicsit. Emlékszem a sós uborkád a kedvenced a múltkoriban Horváth Ilona könyvében láttam és gondoltam rád.

Katalin írta...

Finom salátát készítettél, nagyon guszták! Épp tegnap tettem el én is hasonlót, az Édesapámtól kapott uborkából, és gyöngyhagymából, majd hozom valamikor.
Nem is tudtam hogy svéd uborkasaláta a neve. Én már egy ideje az uborkasalátába mindig teszek hagymát is, ha van a gyöngyhagymát, az finomabb, gyengébb.

aranyos fodorka írta...

Próbáld ki Éva egyszer ezt a sós-uborkát, tisztára olyan karácsonykor is, mintha júliusban ennéd a nyári kovászost !

Éva írta...

Katalin köszi, az elnevezés nekem is újdonság volt mikor először találkoztam vele de nagyon finom szeretem. Szomszédomtól kapok uborkát és apró hagymákat most én is azt használom. Kíváncsian várom a receptedet.
aranyos fodorka ígérem ha még egy adag uborkát kapok abból tesztelem a kedvencedet.

Gizi írta...

Nagyon guszta az üvegekben az uborka, megnéztem a receptet, és kifogom próbálni. Régen nagyon sok uborkát és vágott savanyút tettem el télire, de most hogy ketten vagyunk, így már inkább a házi
készítésűből veszek néha egy-egy ebédhez való adagot.

Éva írta...

Gizi örülök hogy tetszik és hidd el hogy nagyon finom, már többször készítettem. Sok sikert és váljon egészségetekre!