2025. augusztus 7., csütörtök

Sós kifli "Ízőrzők" Hajós

Fél adagból készítettem és a kifli forma csupán 1-2 darabnál sikerült és én nagyobbakra vágtam  nagyon finom lett!


Hozzávalók:  25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, fél kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 3 dkg zsír, 1 db tojás,  tetejére: 1 db tojás, só és köménymag keveréke

🌺 

Elkészítése:  Kevés cukros langyos tejbe tettem az élesztőt hagytam felfutni. A kimért lisztet a zsírral összemorzsoltam  és a már felfutott élesztőt, tojást, sót hozzátéve  a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit 15'-ig letakarva pihentettem. Ezután  enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és kinyújtottam majd hosszúkás háromszögekre vágtam. Vastagabb  szélétől indulva feltekertem és zsírral kent tepsibe pakoltam   enyhén elkevert  tojással átkentem  és beszórtam  só és köménymag keverékével. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋 

Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta kiflik, és biztosan finomak. Vacsorára jó is lenne belőle legalább egy darab. Váljék egészségedre!

aranyos fodorka írta...

Elég egyszerű és gyors süti, én biztos teszek bele - ha kipróbálom - egy kis sajtos tölteléket.

Éva írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Éva írta...

Köszönöm Gizi finom volt. Nagyon jó a tésztája akár lekvárral töltve is jó lenne. Köszönöm szépen!

Éva írta...

Köszi Mari valóban hamar elkészült , a sajtos töltelék nem rossz megoldás . Mivel nagyon jó puha a tésztája nekem is utólag jutott eszembe hogy legközelebb megtöltöm akár lekvárral is lehet természetesen akkor kevesebb sóval.

Ircsi írta...

Ezt a receptet elmentem, és ha már nem lesz ilyen nagy meleg elkészítem, mert egyszerű, és finom lehet.

Éva írta...

Ircsi örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségedre!

Ani írta...

Finom lehet, és nagyon csinosak így is.

Éva írta...

Köszi Ani.