2025. szeptember 25., csütörtök

Cinnamon-Rolls - amerikai fahéjas csiga

Nem olyan régen láttam duende   süteményét ami nagyon megtetszett  mivel szeretem a fahéjas süteményeket. Egészen kicsit változtattam rajta azon kívül hogy nálam kisebb mennyiségből készült azt írom le.


Hozzávalók:  tészta: 35 dkg finomliszt, 5 dkg cukor, 1 mk só, 2 dkg friss élesztő, 1 db tojás, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl langyos víz,  töltelék: 2 dkg olvasztott margarin, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, kisült tészta tetejére: 3 evőkanál tejföl , 2 evőkanál porcukorral és 1 teáskanál vaníliacukor elkeverve. /Ebből a mennyiségből 10 db lett /


Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos cukros vízbe morzsoltam hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a felsorolt hozzávalókat a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam kicsit pihentettem majd kinyújtottam szögletes formára amit megkentem olvasztott margarinnal és beszórtam a cukros fahéjjal. A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem  és felszeleteltem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam letakartam addig kelt még a sütőt  előmelegítettem ezután  200 C fokon 25' sült.  Mikor kivettem a sütőből cukros tejföllel a sütemény tetejét lekentem.  Pár perc után a sütőpapír segítségével a tepsiből kivettem és hagytam hűlni. Nagyon finom örülök hogy elkészítettem.( Ezután csak ilyen fahéjas tekercset fogok sütni) 

Jó étvágyat kívánok !


Nincsenek megjegyzések: