2011. április 3., vasárnap

Fahéjas csiga /élesztő és tojás nélküli/

                                                                                  

Hozzávalók: 10 dkg margarin,
                      40 dkg liszt,
                        1 kávéskanál sütőpor,
                     1/2 kávéskanál szódabikarbóna,
                        5 dkg cukor,
                      15 dkg. joghurt,
               másfél  dl tej, csipet só
Töltelékhez: 10 dkg. cukor
                       2  kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítése:Meglangyosítom a margarint. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverem  és  beleteszem a margarint is./3 evőkanál margarint félre teszek/. Jól összegyúrom, majd kinyújtom és megkenem a félretett olvasztott margarinnal amire rászórom a cukor-fahéj keverékét. Feltekerem a tésztát mint a bejglit és feldarabolom . / ebből a mennyiségből körülbelül 12-13 db lesz/ Tepsibe sütőpapírt teszek abba rakom bele a süteményt. Tetejét 3 evőkanál tej és  2 evőkanál cukor keverékével megkentem.
Előmelegített sütőbe teszem 220 fokon 20-25' alatt sül  meg.
Még mikor langyos a tészta akkor szedjük ki a tepsiből mert ráragad a sütőpapírra!
                                                                         
            

2 megjegyzés:

Birinénje írta...

Megint sok jó recept került fel az oldalra. Köszönet érte, már sokat kipróbáltam a családom örömére. Nagyon ügyes szakácsnő és háziasszony vagy, jó hogy blogolsz, igy sok új recepttel gazdagítom repertoáromat. Köszi neked. :)

Éva írta...

Örülök hogy találsz kedvedre valókat,egészségetekre amit kipróbálsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...