2011. április 3., vasárnap

Tiroli almás rétes

                                                                                  
Hozzávalók: 

  •  1 adag mélyhűtött leveles vajastészta,
  • 1 1/2 kg alma,
  • 15 dkg. cukor,
  • 10 dkg. darált dió,
  •   7 dkg. mazsola,
  •   5 dkg. zsemlemorzsa,
  •   1 db tojás, őrölt fahéj.                             

Elkészítése:   a vajastésztát szobahőmérsékleten felengedem. A meghámozott almát káposztareszelőn lereszeltem. A cukrot összekevertem a fahéjjal, a mazsolát rumba(vagy kevés aromába) áztatom A vékonyra kinyújtott  tészta közepét meghintem zsemlemorzsával, ráhalmozom a kinyomkodott  mazsolával összekevert, almát, meghintem darált dióval és fahéjas cukorral. A tészta egyik felét megkentem tojással, ráhajtottam a másik oldalát és összeragasztottam. Tepsibe tettem, megkentem tojással  előmelegített sütőben 220 fokon  20' alatt aranysárgára sütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd porcukorral megszórva, kétujjnyi széles szeletekre vágtam.
                                                                        

3 megjegyzés:

Kovács Janka írta...

Ez tényleg nagyon finom:))

Patrícia írta...

no, megvan a holnapi desszertünk!És mivel vendéget várunk, pont jókor jött a recept!Köszönöm!

Éva írta...

Kovács Janka Köszi!
Patricia örülök hogy jónak tartod és elkészíted. Remélem tetszeni fog a családodnak? Egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...