Hozzávalók:
- 1 adag mélyhűtött leveles vajastészta,
- 1 1/2 kg alma,
- 15 dkg. cukor,
- 10 dkg. darált dió,
- 7 dkg. mazsola,
- 5 dkg. zsemlemorzsa,
- 1 db tojás, őrölt fahéj.
🌸
Elkészítése: a vajastésztát szobahőmérsékleten felengedem. A meghámozott almát káposztareszelőn lereszeltem. A cukrot összekevertem a fahéjjal, a mazsolát rumba(vagy kevés aromába) áztatom A vékonyra kinyújtott tészta közepét meghintem zsemlemorzsával, ráhalmozom a kinyomkodott mazsolával összekevert, almát, meghintem darált dióval és fahéjas cukorral. A tészta egyik felét megkentem tojással, ráhajtottam a másik oldalát és összeragasztottam. Tepsibe tettem, megkentem tojással előmelegített sütőben 220 fokon 20' alatt aranysárgára sütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd porcukorral megszórva, kétujjnyi széles szeletekre vágtam.
Jó étvágyat kívánok!
3 megjegyzés:
Ez tényleg nagyon finom:))
no, megvan a holnapi desszertünk!És mivel vendéget várunk, pont jókor jött a recept!Köszönöm!
Kovács Janka Köszi!
Patricia örülök hogy jónak tartod és elkészíted. Remélem tetszeni fog a családodnak? Egészségetekre!
Megjegyzés küldése