2011. április 6., szerda

Tarka-barka sütik

                                                                                  

Hozzávalók:   15     dkg margarin,
                        25    dkg liszt,
                         7,5 dkg  porcukor,
                         1    db tojás,
                         2    dkg kakaópor,
                         1     tojásfehérje.
Elkészítése: A margarint elmorzsolom  a liszttel, hozzáadok egy csipet sót, a porcukrot, a tojást és tésztát gyúrok belőle. Ha összegyúrtam  elfelezem és az egyik felébe belegyúrom a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem. A pihent tésztát 2-3 mm vastag lapokra nyújtom, az egyik lapot megkenem kissé felvert tojásfehérjével, és ráborítom a másik lapot. Szorosan feltekerem hengerbe és visszateszem a hűtőbe, hogy teljesen kemény legyen. A sütőt  200 fokra előmelegítem. A tepsit kibélelem sütőpapírral. A tésztát 0,5 cm vastag szeletekre szeletelem, a tepsibe rakosgatom és a sütőben sütőpapírral letakarva 10-15 percig sütöm. Rácson  kihűtjük.
/A sütemény hozzávalóit meglehet duplázni ha többet akarunk készíteni, ebből 18 db lett./
                                                                          
              

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...