Hozzávalók: 10 dkg margarin,
40 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1/2 kávéskanál szódabikarbóna,
5 dkg cukor,
15 dkg. joghurt,
másfél dl tej, csipet só
Töltelékhez: 10 dkg. cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítése:Meglangyosítom a margarint. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverem és beleteszem a margarint is./3 evőkanál margarint félre teszek/. Jól összegyúrom, majd kinyújtom és megkenem a félretett olvasztott margarinnal amire rászórom a cukor-fahéj keverékét. Feltekerem a tésztát mint a bejglit és feldarabolom . / ebből a mennyiségből körülbelül 12-13 db lesz/ Tepsibe sütőpapírt teszek abba rakom bele a süteményt. Tetejét 3 evőkanál tej és 2 evőkanál cukor keverékével megkentem.Előmelegített sütőbe teszem 220 fokon 20-25' alatt sül meg.
📌 Mikor langyos a tészta akkor szedjük ki a tepsiből mert ráragad a sütőpapírra!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Megint sok jó recept került fel az oldalra. Köszönet érte, már sokat kipróbáltam a családom örömére. Nagyon ügyes szakácsnő és háziasszony vagy, jó hogy blogolsz, igy sok új recepttel gazdagítom repertoáromat. Köszi neked. :)
Örülök hogy találsz kedvedre valókat,egészségetekre amit kipróbálsz!
Megjegyzés küldése