Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg. porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 dkg. kakaó, 1 db. tojás, 1 dl tej, kb. 30 dkg babapiskóta, 0,5 dl rum /jelen esetben is aromát használtam/ , krémhez: 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor.
🌷
Elkészítése: A tésztához a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a porcukrot, a sütőport, a kakaót, majd 1 tojással és 1 dl tejjel összegyúrtam.Kétfelé osztottam a tésztát és két egyforma lapot sütöttem belőle. (Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15'.)
A tejből a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főztem.( Még forrón egy diónyi margarint tettem bele, hogy ne bőrösödjön be.(Ezt most olvastam és alkalmaztam először jó ötlet) Kihűtöttem.
A margarint a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a kihűlt főtt krémhez, és alaposan kikevertem.
Az első kakaós lapra rákentem a krém felét, ráraktam a babapiskótát, meglocsoltam rummal, erre tettem a krém másik felét és végül a másik kakaós lapot. Másnapig hagytam állni, majd hosszúkás szeleteket vágtam belőle!
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Hát ez csuda finom lehet!
Hát ebből én tudnék lakmározni.
Jó kis recept! Tetszik!!
Megjegyzés küldése