Hozzávalók: krumpli, só, zeller, petrezselyem pirospaprika, bors, zsír-vagy olaj a rántáshoz,1 cikk fokhagyma, liszt,(szalonna bőr is jó bele),darabka vöröshagyma , sárgarépa-fehérrépa feldarabolva.
🌸
Elkészítése: kockákra vágom a megpucolt krumplit, felöntöm bőven vízzel amibe sót , zellert, sárgarépát fehérrépát feldarabolva és fél fej vöröshagymát teszek, ha van otthon egy darabka szalonnabőr jó ízt ad a levesnek.
Mikor már kezd puhulni a krumpli készítek egy rántást amit borssal pirospaprikával és apróra darabolt petrezselyemmel szórok meg, majd a levesbe öntöm és felforralom azzal is.
📌 Szalonnabőr helyett boltban kapható füstölt ételízesítő kockát szoktam használni, nagyon jó ízt ad a levesnek, próbáltam már bablevesbe is. Krumplilevesbe elég fél kocka.
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése