2011. április 30., szombat

Töltött krumpli

Hozzávalók: 4 db. nagyméretü burgonya, 2 db. főtt tojás, 4-5 karika fölvágott/ bármilyen/,só,bors, mustár,   2 dkg.margarin, 2 evökanál tejfől.
Elkészítés: A burgonyát  megmossuk  héjastól sós vízben megfőzzük.  Főzés után héjától megpucoljuk, majd hosszában  félbevágjuk, a közepét kikaparjuk kiskanállal.A 2 db főtt tojást megpucoljuk, kis kockára 
vágjuk, a fölvágottunkat is szintén összevágjuk kis kockára majd só, bors,  kevés mustár,  a margarin
és a 2 evőkanál tejföl és a kikapart burgonya forgácsokkal jól összekavarjuk. Ezután visszatöltjük a
burgonya üregébe lehet jó púposan. A tepsit kicsit kivajazzuk, és ebbe tesszük bele a burgonyákat.
Meleg sütöbe rakjuk be,  200  fokon kb. 15 perc alatt készre sül!
                                                                                 

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Ez nagyon finom!!!

Aleda írta...

Én is szoktam készíteni,nagyon szeretjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...