2011. április 14., csütörtök

Meggyes szelet

                                                                              

Tészta hozzávalói és elkészítése:20 dkg. porcukor, 4 tojás sárgája, 1 dl víz, 1 dl olaj, 2 kávéskanál kakaó, 20 dkg. rétesliszt, 1 cs. sütőpor és végül a 4 tojás felvert habja. Ezeket  jól összedolgozom majd zsírozott lisztezett tepsiben  előmelegített sütőbe 200 fokon 25 ' alatt készre sütöm. Mikor már kihűlt  elkészítem a krémet.
Krém hozzávalói és elkészítése: 20 dkg. porcukor, 1 cs. margarin 1 dl víz, másfél dl meggylé (természetesen ehhez a süteményhez befőttet kell  használni) 1 cs. eper puding, csokoládé reszelék, meggy.
 Kikavarom a porcukrot a margarinnal, elkészítem a pudingot  a vízzel  és a meggylével, majd mikor kihűlt a puding  összekeverem a krémmel. A megsült  és kihűlt tésztára rakom a krémet és ezután csokoládé reszelékkel díszítem majd berakom meggyel a sütemény tetejét. / bármilyen csokit  ráreszelhetünk/
                                                                                

3 megjegyzés:

Anazar írta...

De szívesen eltüntetném mind a hármat arról a tányérról!

Ami írta...

Ebből én is kérek szépen! Imádok mindent, ami meggyes :)))

Kati írta...

Guszta nagyon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...