2012. szeptember 5., szerda

Öntött mákos kifli


Hozzávalók: 6 db kifli, kevés olaj, 5 evőkanál kristálycukor, 15 dkg őrölt mák, 10 dkg. porcukor.
Elkészítése: A kifliket feldarabolom,  felteszek főni 1 liter vizet amibe teszem  az 5 evőkanál kristálycukrot. Mikor már fő a víz, szűrőkanálba  pakolom  a feldarabolt kifliket és egy  szedőkanállal merítek a cukros vízből  amivel   leöntöm  a kiflit. Csak meglocsolom vele  nem kell eláztatni teljesen . Kis adagokba   csinálom, majd mikor már az egészet meglocsoltam egy lábasba kevés olajat  melegítek és rápakolom a kifliket amit ezután cukros mákkal szórok meg.
/ A kifli  és a többi hozzávalók mennyisége attól is függ  hány személyre készítjük/
Jó étvágyat!
                                                                              

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Imádom a mákos ételeket, nagyon guszta.

Kati írta...

Még sosem ettem ilyet, de jól hangzik.