2011. április 26., kedd

Sztrapacska / juhtúróval vagy tehéntúróval/



Hozzávalók: Burgonya, liszt, só, juhtúró / v. tehéntúró/ szalonna, tejföl.
😉
Elkészítése:A krumplit megpucolom majd lereszelem hozzáadom  a lisztet,   sót  és  összekeverem.
Közben  a szalonnát apró kockára vágom és lepirítom.  Felteszek főni vizet amibe beleszaggatom a nokedli állagú tésztát. Mikor leszűrtem  a tésztát  a szalonnához teszem  és ráteszem  a  juhtúrót vagy a tehéntúrót. Tálalásnál tejföllel lehet még ízletesebbé tenni.😋

📌(Nem írtam   a burgonya és a  liszt mennyiségét. Személytől  függően  lényeg hogy könnyű legyen a tészta )
Jó étvágyat!
                                                                                    

2 megjegyzés:

Kati írta...

Már rég szemezek ezzel az étellel, muszály lesz kipróbálnom, annyira jól néz ki a tied.

Bianka írta...

Egyik nagy kedvencem