2011. május 17., kedd

Krumplis pogácsa

Hozzávalók: 60 dkg. liszt, 30 dkg. margarin, 3 dkg. élesztő, 2 -3 db. krumpli , 1 tojás, 1 kis doboz tejfől, só.
                     ( kenéshez még egy tojás)
Elkészítés: Az élesztőt  kevés langyos vízzel pici cukorral megkelesztem, 2-3 db. krumplit  megfőzök sós vízben majd krumplinyomon áttöröm. Amikor kihűlt  összegyúrum  a liszttel amibe elmorzsoltam  a margarint és beleteszem a megfuttatot élesztőt, sót a tojást és a tejfölt. /1 kis doboz  tejföl elég/
 A tésztát letakarva pihentetem mikor a duplájára  nőtt,  deszkára borítom és elnyújtom a tésztát . Pogácsa szaggatóval /közepes nagyságu/  kiszaggatom és  a tetejét 1 db felvert tojással  megkenem.
Előmelegített sütőben  200 fokon  kb. 30' alatt megsül.
/most csak 1/2 adagból készítettem/
                                                                                

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szépek, megkóstolnék egyet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...