2011. május 25., szerda

Rántott csirkeszárny sült krumplival meggyszósszal

Hozzávalók csirke szárny, tojás, liszt, prézli,só, olaj,
                     krumpli, olaj,
                      meggybefőtt , tejföl,kevés fahéj, darabka citromhéja,kevés cukor,
Elkészítése: a csirke szárnyakat megtisztítom összehajtom, vegetás vízben kevés ideig főzöm. Ezután mikor kihűlt lisztbe,tojásba, prézlibe forgatás után bő forró olajban megsütöm.
A krumplit megpucolom, hasábra vágom és olajban kisütöm.Szeretek a krumplira füszersót tenni.
A meggybefőttet  edénybe öntöm és teszek hozzá egy kis darabka citromhéjat, fahéjat, kevés cukrot kicsi ideig főzöm majd a  1 tejfölbe  1 ek.lisztet teszek amit jól elkeverek és beleöntöm a meggybe amivel felforr és már vehetem is le a tűzről.  Mikor már kihűlt akkor a legjobb.
                                                                                 
                                 Ebéd után egy kis fagyi, nem én készítettem csak tálaltam!
                                                                   

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom ebéd :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...