2011. május 25., szerda

Rántott csirkeszárny sült krumplival meggyszósszal


Hozzávalók csirke szárny, tojás, liszt, prézli,só, olaj,
                     krumpli, olaj,
                      meggybefőtt , tejföl,kevés fahéj, darabka citromhéja,kevés cukor,
Elkészítése: a csirke szárnyakat megtisztítom összehajtom, ételízesítős vízben kevés ideig főzöm. Ezután mikor kihűlt lisztbe,tojásba, prézlibe forgatás után bő forró olajban megsütöm.
A krumplit megpucolom, hasábra vágom és olajban kisütöm.Szeretek a krumplira fűszersót tenni.
A meggybefőttet  edénybe öntöm és teszek hozzá egy kis darabka citromhéjat, fahéjat, kevés cukrot kicsi ideig főzöm majd a  1 tejfölbe  1 ek.lisztet teszek amit jól elkeverek és beleöntöm a meggybe amivel felforr és már vehetem is le a tűzről.  Mikor  kihűlt akkor a legjobb.
                                                                                 
                                 Ebéd után egy kis fagyi, nem én készítettem csak tálaltam!
                          Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom ebéd :)