2011. május 20., péntek

Tanácsot kérek !

Nagyon felbosszantottam magamat délelőtt. Volt még egy kis darált dióm és gondoltam megcsinálom  ezt a /mandulas-suti.  amit már korábban   beírtam. Valahogy ezzel a süteménnyel elég hadilábon állok, mivel hol a krémje, hol más problémám adódik.Most konkrétan  beleragadt a tészta a formába és csak kikaparni tudtam. Az íze nagyon finom lett. Azért nem fogom kidobni, arra gondoltam hogy ledarálom és mintha   keksz lenne,  elkészítem valamilyen krémmel. Elég régen csináltam és nem tudok rá visszaemlékezni, hogy a formát kell -e vajazni? A tésztába is van margarin ezért nem gondoltam hogy szükséges lenne. Ha valaki ismeri ezt a süteményt megköszönném ha segítene. Bár szerintem egy darabig nem  próbálkozom most, majd későbbiekben./ez a forma/
                                                                               
                                                                       

8 megjegyzés:

Anazar írta...

Mama mindig kikente zsírral a diócskaformákat.

Citromhab írta...

Igen, ezt először ki kell vajazni és lisztezni is.
Ha több adagot sütsz egyszerre, a második sütésnél már nem ragad bele, akkor elhagyható:-)

onlyoncelive írta...

nagyimmal sok ilyen sütit készítettünk régen...mondjuk ő ki zsírozgatta, de épp h véknyan, különben beleragad tényleg..
Nem szabad feladni:)

onlyoncelive írta...

Nagyimmal csináltunk régen nagyon sok ilyen formában sütit, diós-kakaós tészta volt,a két felet pedig baracklekvárral ragasztottuk össze:) hmmm:)
De emlékeim szerint nagyim mindig kizsírozta a formákat("leheletnyi "vékonyan:) ), egyenként és abba nyomkodtuk bele a tésztát egy kis mélyedést nyomva a közepébe.

Éva írta...

Anazár, Citromhab, Eszter: köszi a jó tanácsot, nem adtam fel de most inkább egy ideig pihenek vele.A tésztát felhasználom túrótorta alapnak/ a lányom mondta az ötletet/és valóban annak fogom elkészíteni.

onlyoncelive írta...

kicsit bezavarodott a böngészőm...így két üzit küldött el) bocsánat

Adél írta...

Éva,én is zsírral kenem be.Ahogy nézem a formádat,szerintem az erezete is megfogja kissé a tésztát.

Éva írta...

Aleda, köszi most már én is kikenem az biztos! Valóban van erezet benne,de attól nem hiszem hogy ragadni kellett volna jobban.A hiba az volt hogy nem kentem be sajna!