🌺
Elkészítése: a karfiolt szétszedem rózsáira megmosom és sós vízbe kicsit megfőzöm majd leszűröm.. Egy jénai tálat margarinnal kikenek prézlivel megszórom és a karfiol rózsákat beleteszem. A tejfölben elkeverek 1 db tojást és ráöntöm a karfiolra. Kis darabka margarint teszek a tetejére. Ha van itthon sajt az is finomabbá teszi, de anélkül is jó. A tetejére is szoktam kevés prézlit szórni.Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25' alatt megsül!
(amit most készítettem kb. 1 kg. karfiolból készült, 1 db tojást másfél doboz tejfölöm volt itthon azt tettem rá és 2-3 db lapsajtot. A karfiolból 2-3 rózsát beletettem a borsólevesembe. )
Ennek a receptnek alapján lehet zöldbabot is készíteni ami szintén nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Mennyei étel, én is szoktam készíteni, mert nagyon szeretjük.
Imádom a karfiolt.
Nézz be hozzám,vár rád egy meglepi.
Mrita, Zsófi: örülök hogy kedvenc ételeteket sikerült főznöm!
Szeretem
Nagyon szeretem.
Valami karfiolos receptet keresve bukkantam rá erre - jónak ígérkezik, ki fogom én is próbálni, ilyen variációt még nem ettem.
aranyos fodorka nagyon finom szoktam zöldbabbal is csinálni. Váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése