Hozzávalók: 2 dl tejszín, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál rum/ vagy mokkáskanál rumaroma/, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.
🌺
Elkészítése: A mazsolát megmostam, majd a tejjel összekevert rumba 2 órára beáztattam. A tejszínt kemény habbá vertem, ezután a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos mazsolával összekevertem. Az egészet fóliával kibélelt őzgerincformába simítottam, és a mélyhűtőbe tettem .
Tálalás előtt kiborítottam a formából és lehúztam a fóliát, szedret és csokoládéreszeléket szórtam rá.😋
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Nagyon guszta parfét készítettél. El is mentem a receptet, nagyon tetszik. :)
Nagyon finom lehetett. Szeretem az ilyen habos finomságokat, így én is viszem a receptet.:)
Nagyon guszta,szeretem a rumba áztatott mazsolát az ilyen édességekben.
Petra, Gizi: örülök hogy elnyerte a tetszéseteket!
Aleda: Köszi !
Bianka: Köszi
Csak csorgatom a nyálam folyamatosan, közben eszem a zabpelyhet... Nagyon finom lehet! Epret tennék bele mazsola helyett, de biztos az megfagyva nem olyan jó!:(
Éva, kérlek nézz be a 7 pontosba, írtam valamit! Köszi!:)
Tiffanylda: Elképzeltelek ebben a szituban ahogy írod, jót nevettem.Szerintem is megfagyna inkább a tetejére tegyed! Megnéztem, köszi!
Megjegyzés küldése