2011. augusztus 8., hétfő

Rakott krumpli


 Hozzávalók:  krumpli,  tojás, tejföl, kolbász, margarin,só / a mennyiség  miből mennyi? ki  hogy szereti?/
                    ( ahogy készítem: 1,5 kg krumpli, 4 db tojás, 15 dkg. kolbász, 10 dkg. margarin, 2 dl tejföl!)
Elkészítése:  sós vízben megfőzöm héjában  krumplit, megpucolom  karikára vágom  a  keményre főtt  tojást   szintén  felszeletelem , ahogy a  kolbászt is.  Az edényt  amibe sütni akarom  margarinnal jól kikenem amibe bele teszek egy sor karikára vágott  krumplit, arra a kolbászt majd a tojást  és pár kanál tejfölt teszek rá, majd ismétlem ,  krumpli-tojás -kolbász -tejföl ...
Közbe is szoktam  kicsi darabokban margarint  és egy kevés sót tenni. A legvégén tejfölt teszek és meghintem prézlivel.
Előmelegített  sütőbe teszem   nem sok idő kell  a megsüléshez éppen csak annyi  hogy megpiruljon  a teteje.
 Ez 200 fokon  kb. 25- 30'.                                                                               

12 megjegyzés:

Aleda írta...

Én a rakott krumplit csak tojással készítem.Kolbásszal is elfogadnám azért:)
Hogy telt a hétvégéd? Elment már a kisunokád?

Petra írta...

Nagyon guszta. Jó, hogy eszembe juttattad, készítek is a héten.:)))

Anazar írta...

Rég volt nálunk rakott krumpli! Én is kolbásszal szeretem (de van hogy húsmentes), margarint nem adok hozzá, mert a kolbászból épp elég zsír sül ki. Prézlisem még nem hallottam. Nagyon tetszik az átmenetes tányérod ;-)

trollanyu írta...

A rakott krumplit talán mindenki szereti, nekem jöhet kolbásszal is meg anélkül is:) Kiunokáztad magad?

Éva írta...

Aleda: Kolbász nélkül még nem készítettem, de volt úgy hogy nem ettem a kolbászból!A hétvégém nagyon jó volt, most elmentek, de csütörtökön még jönnek és a hétvégét még itt töltik, tudok játszani még az unokámmal egy kicsit!
Petra: Örülök, hogy tippet adhattam!
Anazar:Nagyon kevés margarint teszek bele, ez attól is függ milyen a kolbász? Örülök hogy tetszik a tányérom !
trollanyu: Általában valóban szeretik , ki hogy? Unokáztam , de még fogok is csütörtökön még jönnek a hétvégéig!

Ami írta...

Kedvenc kajám! :))
Bár én nem főzöm meg a krumplit, hanem nyersen rétegezem, utána persze jó sokáig kell sütni :)

Bianka írta...

Nagyon szeretjük, csak nem szeretem készíteni :)))

Éva írta...

Ami:Már én is hallottam hogy lehet úgy is , de még nem próbáltam ki!
Bianka:Pedig szerintem elkészíteni nem tart több időbe mint bármi mást!

María írta...

Mi is szeretjük. Kissé próbálom light-osabbá tenni, ezért virslit is szoktam bele tenni, a kolbász vagy nagyon vékony, vagy csak imitt-amott van az íze kedvéért :)

Csilla írta...

Ezt is szeretjük! :)
Én is nyersen teszem bele a krumplit, és kicsit fólia alatt sütöm. Nekem nem eszik meg a kolbászt a gyerekeim, ezért mostanában virslit, régebben krinolint tettem rá.

marcsis írta...

A bátyám kedvence :)

Éva írta...

Maria: Virslivel még nem próbáltam, egyszerű lecsókolbásszal is csináltam már vékonyra szelve!
Csilla: Nyers krumlival még nem próbáltam!
marcsis: Tudja a bátyád mi a jó!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...