Hozzávalók: krumpli, tojás, tejföl, kolbász, margarin,só / a mennyiség miből mennyi? ki hogy szereti?/
( ahogy én készítem: 1,5 kg krumpli, 4 db tojás, 15 dkg. kolbász, 10 dkg. margarin, 2 dl tejföl!)
Elkészítése: sós vízben megfőzöm héjában krumplit, megpucolom karikára vágom a keményre főtt tojást szintén felszeletelem , ahogy a kolbászt is. Az edényt amibe sütni akarom margarinnal jól kikenem amibe bele teszek egy sor karikára vágott krumplit, arra a kolbászt majd a tojást és pár kanál tejfölt teszek rá, majd ismétlem , krumpli-tojás -kolbász -tejföl ...
Közbe is szoktam kicsi darabokban margarint és egy kevés sót tenni. A legvégén tejfölt teszek és meghintem prézlivel.
Előmelegített sütőbe teszem nem sok idő kell a megsüléshez éppen csak annyi hogy megpiruljon a teteje. Ez kb. 200 fokon 25- 30'.
Jó étvágyat!
12 megjegyzés:
Én a rakott krumplit csak tojással készítem.Kolbásszal is elfogadnám azért:)
Hogy telt a hétvégéd? Elment már a kisunokád?
Nagyon guszta. Jó, hogy eszembe juttattad, készítek is a héten.:)))
Rég volt nálunk rakott krumpli! Én is kolbásszal szeretem (de van hogy húsmentes), margarint nem adok hozzá, mert a kolbászból épp elég zsír sül ki. Prézlisem még nem hallottam. Nagyon tetszik az átmenetes tányérod ;-)
A rakott krumplit talán mindenki szereti, nekem jöhet kolbásszal is meg anélkül is:) Kiunokáztad magad?
Aleda: Kolbász nélkül még nem készítettem, de volt úgy hogy nem ettem a kolbászból!A hétvégém nagyon jó volt, most elmentek, de csütörtökön még jönnek és a hétvégét még itt töltik, tudok játszani még az unokámmal egy kicsit!
Petra: Örülök, hogy tippet adhattam!
Anazar:Nagyon kevés margarint teszek bele, ez attól is függ milyen a kolbász? Örülök hogy tetszik a tányérom !
trollanyu: Általában valóban szeretik , ki hogy? Unokáztam , de még fogok is csütörtökön még jönnek a hétvégéig!
Kedvenc kajám! :))
Bár én nem főzöm meg a krumplit, hanem nyersen rétegezem, utána persze jó sokáig kell sütni :)
Nagyon szeretjük, csak nem szeretem készíteni :)))
Ami:Már én is hallottam hogy lehet úgy is , de még nem próbáltam ki!
Bianka:Pedig szerintem elkészíteni nem tart több időbe mint bármi mást!
Mi is szeretjük. Kissé próbálom light-osabbá tenni, ezért virslit is szoktam bele tenni, a kolbász vagy nagyon vékony, vagy csak imitt-amott van az íze kedvéért :)
Ezt is szeretjük! :)
Én is nyersen teszem bele a krumplit, és kicsit fólia alatt sütöm. Nekem nem eszik meg a kolbászt a gyerekeim, ezért mostanában virslit, régebben krinolint tettem rá.
A bátyám kedvence :)
Maria: Virslivel még nem próbáltam, egyszerű lecsókolbásszal is csináltam már vékonyra szelve!
Csilla: Nyers krumlival még nem próbáltam!
marcsis: Tudja a bátyád mi a jó!
Megjegyzés küldése