2011. augusztus 21., vasárnap
Tejfölös sertéspörkölt szarvacska tésztával
Hozzávalók: 1/2 kg sertéshús/ comb, vagy lapocka/,zsiradék, 1 fej vöröshagyma,1 kis paradicsom- paprika, fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors,2 db babérlevél, só,1 db tejföl.
Elkészítése: A húst megmosom, felkockázom. A zsiradékot/ fele zsír fele olaj/ megforrósítom, bele teszem a felkockázott vöröshagymát kicsit dinsztelem, majd hozzá adom a földarabolt paradicsomot és paprikát, 1 cikk fokhagymát , kicsit párolom . pirospaprikát, borsot teszek bele és hozzá teszem a húst megsózom és felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje. Letakarom és így főzöm majd mikor már puha a hús teszek bele 2 db babárlevelet és a tejfölt, ezzel készre főzöm. Bármilyen kifőzött tészta nagyon finom hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, tejföllel az már inkább olyan parikás csirke jellegű, ugye? Nagyon ritkán főzök pörköltet, de a héten fogok:)
trollanyu: Köszi! Igen ahhoz hasonlít!
Finom lehetett, nagyon jól néz ki!! Férjem rendszeresen minden pörköltre tesz tejfölt gyerekkora óta. Én nagyon ritkán főzöm tejföllel a pörit (vagyis ritkán készítek klasszikus paprikást), de ha a gyerekek akarják Apa után csinálhatják :)
Maria: Köszi! Én is hallottam már hogy csak rákanalazza a tejfölt biztos finom úgy is szokás dolga ez is!
Ez nagyon finom lehetett.
Kati: Valóban az volt.
Megjegyzés küldése