2011. augusztus 2., kedd

Tejfölös zöldborsó nokedlivel



 Hozzávalók: 30 dkg. zöldborsó  / friss vagy fagyasztott/, egy fej vöröshagyma, kevés fokhagyma, őrölt bors, pirospaprika, só, zsiradék, paradicsom, paprika,  1 db babérlevél, 1 kanál liszt, 1.5 dl  tejföl.  
🍂
Elkészítés:  Zsiradékot / zsír vagy olaj, fele-fele arányban szoktam készíteni/ felmelegítem, majd  a kockára vágott vöröshagymát beleteszem és a fokhagymát is. Megpárolom kicsit, ezután a feldarabolt paprikát paradicsomot ráteszem kicsit párolódik az is és megfűszerezem  pirospaprika, őrölt bors, só  felöntöm vízzel és beleteszem a zöldborsót. Mikor már kezd puhulni  megszórom a liszttel és beleteszem a  babérlevelet majd a tejfölt is és kicsit hagyom főni. / Az egész elkészítése nem több mint 1/2 óra alatt elkészül !/
Hozzá legjobban a nokedlit szeretjük, de bármilyen főtt tésztával nagyon finom! 

                Jó étvágyat kívánok !
                                                                              

14 megjegyzés:

marcsis írta...

A férjem egyik kedvence, csak mi tejföl nélkül készítjük! Tényleg nokedlival a legfinomabb!
Marcsi

Éva írta...

marcsis : Üdvözöllek! Még tejföl nélkül nem próbáltam, kagylótésztával is finom de a legjobb a nokedlivel!

Petra írta...

Finomakat főzöl! Szívesen járnék hozzád ebédelni.

A palacsinta-torta szerintem is jó csak gombás töltelékkel. :)

Éva írta...

Petra: Köszönöm!Ha időben szólsz terítek még egy személyre!

Adél írta...

Én vagy tejfölösen vagy paradicsomosan készítem,de csak magára esszük.Azért nokedlivel is finom lehet:)

Bianka írta...

Nagyon finom

Éva írta...

Aleda: Paradicsomosan még nem ettem, de biztos finom úgy is!
Binka: Köszi

trollanyu írta...

Egyszerű és fincsi étel:) te is nagyon aktív voltál, amig nem jártam erre,sok finomság készült nálad.

Éva írta...

trollanyu: köszönöm!

Csilla írta...

Húú, ezt én is nagyon szeretem, tésztával, de még paradicsomosan nem készítettem. Finom! :)

Gizi írta...

Jaj, de régen csináltam már borsópörköltet!!! Ezért szeretek idejárni hozzád, mert itt mindig találok olyan nagyszerű ételeket, melyeket már régen elfelejtettem.

Most ezzel a tányérkával meg is tudnám enni olyan guszta.:)

María írta...

Az biztos, hogy finom!! Főleg nokedlivel!

Éva írta...

Csilla: Köszi !
Gizi: Örülök hogy megint sikerült felhívnom a figyelmedet! Köszi!
Maria: Köszi!

feherkriszti írta...

Szia,köszönöm szépen a recepteket,sok ötletet adtál már.Kérdésedre válaszolva a spirálos karkötőt nagyon egyszerű fűzni,nem igényel nagy figyelmet.Kriszta