2011. augusztus 3., szerda

Tepsiben sült paprikás karfiol

                                                                                     
                                                                                     
Hozzávalók: 80 dkg. tisztított karfiol, 2 tojás, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tepsihez 2 dkg. vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
😉
Elkészítése: a karfiolt egyforma kis rózsákra szedem. A lisztbe belekeverem a pirospaprikát és a sót. A kicsumázott zöldpaprikát vékony szeletekre vágom. A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékonyra karikázom. Előkészítek egy tepsit, amelyet vajjal kikenek, és zsemlemorzsával beszórok. A nyers karfiolrózsákat beleforgatom a fűszeres lisztbe, majd  megmártom a tojásban, végül  pedig a zsemlemorzsába mártva, a kikent tepsibe, szorosan egymás mellé rakom. Rászórom a zöldpaprika- szeleteket, valamint a hagymakarikákat, és megsózom. A tejfölben elkeverem a megmaradt tojást meg a lisztet, és sóval, borssal fűszerezve és a 2 evőkanál olajat is beletéve  rálocsolom az étel tetejére. Előmelegített, forró sütőben fedetlenül szép pirosra sütöm.😋
Jó étvágyat!

                                                                               

7 megjegyzés:

Petra írta...

Hasonlóan készítem én is, csak nem teszek bele paprikákat és hagymát. Sőt a reformkorban is így készítették. Pont a héten sütöttem. Önmagában is finom, de jó kis sült csirkével, vagy rántott csirkeszárnnyal az igazi. :))))

Adél írta...

Én sem teszek bele paprikát hagymát,de most így kérem ahogy van! Még nem ebédeltünk,épp most sül csak hasonló étel nálam is de brokkolibólMás fontos teendőink akadtak a mai nap,úgyhogy kedves Éva,nyeltem egy jó nagyot:)
Nektek pedig legyen egészségetekre!!!

Kati írta...

Nagyon jól hangzik, és tetszik a pöttyös tányérod..:)

Éva írta...

Petra: Eddig én is úgy készítettem az a fajta a csőben sült.Ezt a receptet most fedeztem fel, nagyon finom nekem is az volt a goldolatom hogy sülthöz jó lenne, de most csak magában ettük!
Aleda: Köszönjük!
Kati: Köszi! Gondoltam hogy biztos fog tetszeni ?:-)

Emoke írta...

Ez is egy kedvenc :) és olcsó is. :D

trollanyu írta...

Isteni étel:) Nagyon szeretem a karfiolt is, de nálunk a brokkoli a nyerő ugyanilyen formában:)

Éva írta...

Bence/Emoke: valóban olcsó és finom!
trollanyu:brokkolit annyira nem szoktam használni!
Okki: Igen finom!