2011. augusztus 9., kedd

Túrós szelet

A véletlen és egy  játék kedvéért sütöttem most meg ezt a süteményt .A véletlen abból adódott , hogy eddig még fagyasztóban nem tároltam túrót. Kipróbáltam  sikerült finom maradt , a másik aproro abból adódott, hogy játékot hirdetett  illéskriszkonyhaja
                                                                     
                                                                   


Nagyon  szeretem ennek a tésztának a receptjét amit édesanyámtól tanultam  ezt már beírtam ITT.
 Nagyon finom almásnak- túrósnak, de rácsos tésztának is ezt használom!/ Finom és  olcsó is!/
A töltelék hozzávalói:30 dkg. túró, 2 evőkanál cukor, reszelt citromhéj, mazsola, 1 evőkanál búzadara 1 tojás sárgája + fehérje kemény habbá verve. A töltelék hozzávalóit jól összekeverem.
A tésztát  két lapba kinyújtom , egyik lapot kevés búzadarával megszórom  ráteszem a tölteléket majd a másik lapot , villával megszurkálom a tetejét. Előmelegített sütőben  200 fokon 25-30' sülési ideje.
                                   Jó étvágyat!                                         

14 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szeretem a túrós sütiket, ez is nagyon guszta. Az én anyukám is sütött hasonló süteményt. Még van 2 csomag túróm a fagyasztóban, nem sok, nagyon meggondolom, hogy mit készítsek belőle:)

Csilla írta...

Csatlakozom. :)
Imádom a túrós süteményeket, bármilyen legyen is. :)

Éva írta...

trollanyu:Nagyon finom ez a recept! Szegény anyu mindig ezzel várta a vendégeket, ez a sütemény olyan sokáig friss maradt pedig csak egy konyharuhával takarta le!

Ami írta...

Minden, ami túrós, jöhet :) Nagyon guszta kis sütike :)

Petra írta...

Nagyon finom sütit sütöttél (megint.). A túrós nálam is nagyon bejön, mentem is a receptedet köszönöm.:)))

Éva írta...

Csilla: Örülök hogy neked is kedvenced!

marcsis írta...

Csatlakozom a túrós sütit kedvelők táborához!
Nagyon jól néz ki, jól jönne tízóraira!

Éva írta...

Ami, Petra, Marcsis: Köszönöm a túrós sütit kedvelők nevében !

Gizi írta...

Nagyon guszta, és nem utolsó sorban, nagyon finom sütemény!!!

Én holnap készülök megsütni a játékra a süteményt.:))

Viki írta...

Túrós sütit kedvelők tábora egy fővel szaporodott. Én is imádom !!! Az én nagyim turósai is nagyon sokáig puhák maradtak, de vajon nem az akkori lisztminőség adta meg ezt a lehetőséget ? Na meg a házi tehétúró! Ugye jó helyen kapizsgálok ? :))

Éva írta...

Gizi: Köszönöm! Kíváncsian várom mivel drukkolsz elő?:))
Viki: Üdvözöllek a táborban! Nem tudom mi volt a trükk, de az biztos Anyukám hűtőbe sem tette/mint már most mindent beteszek én is hogy ne romoljon meg/ a szobában konyharuhával letakarva akár egy hétig is finom volt ! A túró amivel csinálta az bolti volt, de lehet hogy a liszt talán akkor jobb minőségű volt?:)Lehet!

Vicuska írta...

Nagyon finom túrós, sajnos az alapanyagok nem túl jó minőségűek manapság, azért másak az ízek a régiekhez képest! Tényleg konyharuhával volt csak letakarva, mégis friss maradt, anno...

Éva írta...

Vicuska: Üdvözöllek! Még az íze talán hasonlít, de tartossága nem!

Vicuska írta...

Köszönöm Éva :) Így igaz, sajnos...