Hozzávalók: 20-20 dkg. gomba, karfiol és zöldborsó, 2-2 szál sárgarépa és fehérrépa, 1 kis fej vöröshagyma, 2 db zsemle, 2 db tojás, margarin, zsemlemorzsa, majoránna, szerecsendió, petrezselyem őrölt bors, só.
Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedtem, a zöldséget megtisztítottam és feldaraboltam. A karfiolt , zöldséget és zöldborsót sós vízben feltettem főni/ de csak kevés időre/. Kevés margarinban megpirítottam a felkockázott hagymát majd beletettem a megtisztított feldarabolt gombát , sóval szerecsendióval megszórtam és fedő alatt kicsit pároltam. A zsemléket beáztattam. A leszűrt kihűlt zöldséget összekevertem a gombás hagymával majd hozzáadtam a kicsavart zsemlét a tojást és annyi zsemlemorzsát hogy összeálljon majd megsóztam, borsoztam, majoránnát tettem rá és az apróra vágott petrezselymet .Összeforgattam jól és margarinnal kikent tepsibe pakolva rúd alakúra formáztam a tetejét megszórtam zsemlemorzsával és apró darabokban még tettem rá margarint. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' alatt sült készre.
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Kifogom próbálni :)
Biztosan nagyon finom volt!! Nagyon jó ötlet!!
Finom lehet! Éva, jártál már Erdélyben :)?
Nagyon nagyon guszta! Kérnék szépen egy szelettel!! :)
Nagyon guszta! szoktam én is mindenféle zöldségből, és nagyon fincsi :)
Ebbe aztán sok finom zöldséget belepakoltál:) Nagyon jó ötlet és nagyon egészséges és még talán nem is annyira hízlaló
Okki: Bátran , nagyon finom lett!
Maria: Valóban finom volt!
Ottis:Kérdésedre válaszolva egyszer nagyon régen Marosvásárhelyen voltam 2 nap!
Aleda: Szívesen adok gyere!
Márti:Köszi!
trollanyu: valóban sok zöldség és nagyon finom, ami érdekes azt hinné az ember hogy nem laktat, pedig igen!
Nagyon guszta! Ilyet még nem készítettem, de már zöldbab fasírtot igen. Az is nagyon finom. :)
Nagyon tetszik, biztos, hogy ezt is kipróbálom. :)))
Csilla: Köszi!
Petra: Köszi, nem fogsz csalódni ha kipróbálod!
Megjegyzés küldése