2011. szeptember 29., csütörtök

Én és a zakuszka !

Mesébe illő , de végül mégis csak igaz!  Már az elmúlt hónapokban sok blogon olvastam és láttam a zakuszka elkészítési módját és  csodáltam . Mindig megjegyeztem, hogy guszta de sajnos még nem ismerem nem tudom milyen az íze? Sőt talán  az egyik blogon még azt is írtam hogy jó lenne már megkóstolnom! Nos  két nappal ezelőtt kaptam egy emailt ezzel a pár szóval: " Szeretnélek megajándékozni egy üveg zakuszkával. Ha a városba jársz  keressél fel " és itt írta a munkahelyének a címét. Aláírás:  Inci ! Annyira meglepődtem hisz ilyen ismerősöm nincs, blogom olvasói közt sem ismerek  ilyen követőt!  Meglepődtem és megörültem , ma délelőtt pedig elmentem  Incihez a munkahelyére. Megismerkedtem  kedves Incivel akinek nagyon szépen köszönöm hogy ilyen kedves volt . Mikor hazaértem közelebbről  megismerkedtem a  zakuszkával is  ami nagyon finom, éppen bundás kenyerem volt itthon arra kentem.  Lefotóztam , de minden azért nem jön össze, technikai okok miatt nem tudtam feltenni.  Inci üzenem nagyon finom a zakuszkád! Köszönöm a kedvességedet!
                                                                         
                                                                     kép innen:          

8 megjegyzés:

Marti M írta...

Éva, hogy tudd, Erdélyben minden "rendes" házban főznek zakuszkát, és nem csak Erdélyben, hanem egyszer aki megkostolta, az tuti készít, mert nagyon finom :)))) Nekem jelenleg van padlizsános, babos, gombás.

Márti írta...

Örülök, hogy megkóstolhattad, így már tudod miről beszélünk :) Engem csak az bosszantott,hogy amikor bevittem a melóba (akkor még Bp.éltem!)és körbe kínáltam, az volt a válasz, "ez olyan mint a lecsó"! ja, a lecsó kb.15 perc alatt készül el, a zakuszka meg kb. 1 napot vesz igénybe, az ízéről már nem is beszélve!

Petra írta...

De jók ezek a váratlan, kedves meglepetések, bearanyozzák az ember napját. :)))

Bianka írta...

Zakuszka a világ legjobb kencéje :)

Éva írta...

martinelli:Valóban nagyon örülök, hogy megkóstolhattam, és ízlik talán ha egyszer elkészítem csípősre fogom csinálni, szerintem úgy is lehet.
Márti: Azért van különbség a lecsó és a zakuszka közt, most már tudom!
Petra:Nagyon kellemes meglepetés volt valóban, hírtelen azt sem tudtam hogy ez most igaz vagy átverés?
Bianka: Most már tudom milyen jó az íze!

Marti M írta...

Éva, van aki csípősre készíti, ez ízléstől függ.

Sikerült a képpel elbánni?

Éva írta...

martinelli:Gondoltam hogy különböző ízesítéssel van, de nagyon finom ez is!
A másik kérdésedre válaszólva, szerintem az én blogomon ufójárás van,semmi nem sikerűl,bármilyen kicsire vettem a megjelenített kép változatlanúl nagy így lentebb tettem hogy ne is idegesítsem magam,jó ez így!:( Köszi hogy foglalkoztál a problémámmal!

Marti M írta...

Nagyon szívesen segítek, ha tudok. A blogon kérdezz nyugodtan, azért jött létre. Lehet, hogy másnak is jól jön majd egyszer.