2011. szeptember 4., vasárnap

Lecsó "téli napokra"

 Tegnapi napon sikerült kiviteleznem a  lecsó  elkészítését.Vegyesen fehér és már piros paprikát  ,paradicsomot használtam hozzá. Az elkészítését már előzőleg leírtam ITT.                                                       Téli napokra!                         

7 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Csodásak a lecsóid, gratulálok hozzá!
Olvastam a receptedet, én olajon hagymával kezdek, rá a paradicsom és csak a végén a paprika, hogy picit roppanós maradjon. Mindig bevált! Még valami, a tartósítással kapcs., próbáljátok ki, mert ez totál biztos és méregmentes!!!
Egy üvegre 2 celofánt vágok. Egy kistányérba egy tojás fehérje, majd az egyik papír alját óvatosan belemártom és a forró üveg szájára teszem kifeszítve, oldalt húzva, majd körbe lenyomkodom! Nem tévedés, a tojás fehérje van alul, a lecsó felé!!! Jobb, mint bármilyen ragasztó, légmentesen zár! Ennek a tetejére szórok nátrium benzoátot és rá egy újabb celofán, aminek a teteje - külseje - vizes, csak azért, hogy formázható legyen és rágumizom, dunszt... Bocs, hogy hosszú voltam! Megéltem penészedő kamrákat az erdész évek alatt, ott tanultam... A napokban én is nekilátok lecsózni - is!:)

Éva írta...

Tiffanylda: Köszi a tanácsod, bár már csak jövőre tudom kipróbálni!

Bianka írta...

Anyum rakott el ilyeneket. Finom

Kati írta...

De ügyes vagy.

Éva írta...

m.k., Bianka, Kati: Köszi!

Bors and Pepper írta...

Hú, egy ilyen üveg lecsó nekem is jól jönne az ínséges téli napokra :) Szép az új arculatod!

Éva írta...

Bors and Pepper:Az egész tálca lecsóra gondoltál ugye? Talán elég lenne télire! Köszi !