Hozzávalók: 6 kg Paprika, 3 kg paradicsom, só, szalicil,
Elkészítése: Feldarabolom a paprikát, paradicsomot./ Ez tart a leghosszabb ideig/. Egy nagy fazekat kiöblítem vízzel, majd beleteszem a paprikát, paradicsomot felöntöm kevés vízzel sót teszek hozzá.A víz annyi legyen csak, hogy kb az edény közepéig érjen mert főzés közben úgy is enged levet a zöldség. Mikor már a paradicsom kezd szétfőni teszek bele egy kávéskanál szalicilt ezzel is főzöm pár percig. Ezután forrón üvegekbe kiszedem levével felöntöm, majd folpackot és az üveg fedelét csavarom rá. Száraz dunsztba (pokróccal betakarom) hagyom másnapig ezután teszem "téli szálláshelyére" .
/ bérházi lakásban lakunk így csak a szellőztető nyílással ellátott beépített szekrénybe tudom tenni, de ez a hely is jó neki/
Téli napokra!
📌Már több éve így készítem a recept bevált, amikor télen felhasználom már csak hagymát kell alá vágni .
Nagyobb adagban is lehet készíteni, lényeg hogy fele mennyiség legyen a paradicsom a paprikának .
9 megjegyzés:
Szia, nézz be hozzám,kérlek, egy díjat szeretnék neked adni! :D
Csilla: köszönöm szépen!
Anyósom,aki végzett zöldségkertész volt,mondta mindig,hogy augusztusban a legjobb ízű a paradicsom.
:) Délutánra már le is szerveztem egy augusztusi lecsóeltevést a barátnőkkel... :) Amennyi kettőnkre kellene, azért nem lenne érdemes magában nekiállni és így jó szórakozás is lesz... :)))
Köszi a receptet!
A párom édesanyja is hasonlóan szokta eltenni.
Hű nagyon fincsi lehet
Kotaliza: látod ezt is mondhattam volna hogy azért teszem augusztusban.:-))
Száva:örülök, hogy nekivágtok, jó buli lesz így közösen!
Kati, Bianka: köszi!
Látod, ahány ház, annyi szokás. Én zsíron (olajon) hagymát dinsztelek, arra jön a paprika, paradicsom - vizet nem öntök hozzá, enged eleget. A szalicilt csak a már üvegbe tett lecsó tetejére csippentem. (De natrium-benzonáttal is szoktam helyettesíteni, az kevésbé mérgező). Van, aki a szalicilt a két celofán közé teszi (én lusta vagyok celofánozni), de ki kéne próbálni, megmarad-e úgyis rendesen, akkor 0 mérget adnánk az asztalra.. Vasárnap ettünk az utolsó TAVALY ELŐTTi lecsót - semmi baja nem volt:) Szeletelt parasztkolbászt pirítottam, rá a lecsó, arra az elhabart tojás, tálalásnál reszelt sajt a tetejére.
Megyek valamit nasizni, összefutott a nyál a számban:))...
Szép hetet, jó főzöcskézést!
Gyöngyi:Mindenki úgy csinálja ahogy már kitapasztalta hogy sikeres.Ahogy olvastam a kolbászos lecsót én is megéheztem megint pedig most ebédeltünk!
Megjegyzés küldése