Tarkabablevest főztem vasárnap a tegnapi napon nem ettük meg ami megmaradt . A mai napon pedig egy kicsit feltuningoltam és sóletté változott. A levest már beírtam itt. a többi hozzávaló és elkészítése nagyon egyszerű. Csinálok egy lecsós alapot arra öntöm rá a bablevest mikor fő bele öntöm a leöblített gerslit amivel kicsit főzöm 10-15'-ig majd lezárom alatta a gázt és lefedem így megpuhul a gersli.
(Kb. 1,5 liter volt a leves ahhoz tettem 5-6 dkg. gerslit)
Jó étvágyat!
17 megjegyzés:
Nem ettem még ilyet soha,de finom lehet,megkóstolnám.
ötletes megoldás, és milyen finom. :)))
Jó kis kaja, a pöttyös tányérod pedig nagyon cuki!
Hát ez egy igazán egyszerű, de finom étel lehet.Nagyon tetszik,főleg ha állandó időhiányban szenved valaki, mint én.
Aleda: Próbáld ki nagyon finom.
Petra: Köszi.
Bors and Pepper: Köszi.
judit60: Valóban egyszerű így különösen ahogy most csináltam, hogy már a leves előzőleg kész volt, csak utómunkálatokat csináltam.Finom és laktató étel!
Finom étel, bár én még sosem készítettem. Nagyon jó a díszítés, olyan mint egy mókás arcocska:)
Imádom a sóletet
De rég főztem bablevest, jó, hogy eszembe juttattad. Így feldobni pedig...nagyon ötletes!
trollanyu, Bianka: Köszi!
Gerdi:Látod, jó hogy benéztél hozzám!:)
Nagyon jól néz ki, gratulálok!
martinelli: Köszi!
Hűűű, de megkívántam a sólettet.. Csinálok is a héten. Köszönöm az ötletet a maradék bableves felhasználásához! Kipróbálom majd, ha marad. :)
Én sem ettem még soha, de nagyon érdekesnek hangzik.
Nagyon szeretem a sóletet. Fater olyan finoman készítette. Magamat még nem szántam rá, eddig. Mókás a tojásszem ;-)
Patricia: Bátran próbál ki!
Kati: Nagyon finom is !
Anazar: Miért nem próbálod ki?
Nagyon finom a sólet!!! én is elég régen készítettem már!
Vicuska: Köszi!
Megjegyzés küldése