2011. szeptember 2., péntek

Hortobágyi töltött burgonya


Hozzávalók és elkészítése: A szokásos módon sertéspörköltet készítünk  Közben személyenként 2 db nagyobb burgonyát héjában megfőzzük, majd tisztítás után hosszában felvágjuk  üregeket kaparunk ki bennük. Ezután a pörköltet a levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltjük a burgonyákat. Ezt követően kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással sűrítjük, a burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
(30 dkg. darált húsból készítettem a pörköltet 6 db kisebb  krumplit főztem meg, fél doboz tejfölt használtam el. A kivájt krumpli darabokat a tepsibe tettem  szépen megsült!  )  
Maradék pörköltet is felhasználhatjuk hozzá!                                                                          

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon finomat főztél.

trollanyu írta...

Nyami, ez nagyon jól néz ki:) Nagyon jó ötlet, és maradékhasznosításra is jó:)

Gerdi írta...

De jó ötlet! Ezt ki fogom próbálni. S milyen étvágygerjesztően tálaltad!

Éva írta...

Mrita: Köszi!
trollanyu: Köszi! Valóban ha marad kevés pörkölt összevagdalva fellehet használni!
Gerdi: Köszi!

Csilla írta...

De jó ötlet! Eddig a maradék pörköltből kis adag tarhonyás hús készült, azt nagyon szereti a fiam, de majd ezt is kipróbálom legközelebb! Köszi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...