2012. március 26., hétfő

Ajándékot kaptam !

Biztos hogy említettem már , hogy elég szerény a konyhai gépi felszerelésem ! Nincs túl  sok   technikai eszközöm  a konyhámban . Amit használok egy Mixer, ami krémek készítésénél sokat  segít,  ezen kívül egy tésztanyújtó-vágó gépem amit  elég gyakran használok.  Talán ennél sokkal többre nincs is annyira szükség,  vagy mégis?  Amikor sárgaborsó főzeléket csinálok olyankor mindig eszembe jut hogy milyen jó lenne egy botmixer  azzal biztos könnyebben tudnám megoldani a borsó pürésítését /vagyis  turmixolást/. Aztán eszembe jut hirtelen hogy  mennyibe is kerül és akkor nyugtatom magamat hogy jó nekem a szűrőkanálba öntve szedőkanállal áttörve is!:( De ezek után nem így lesz, mert a hétvégén a nagyobbik lányom meglepett egy Botmixerrel/ anyák napi előzetes/. Nagyon megörültem, most már csak használnom kell, de mire is? Sárgaborsó főzeléket  mindennap nem főzök?:))  Biztosan hasznát fogom venni sokszor, csak még szoknom kell hogy ilyen segítőm is van !
                                                                             

26 megjegyzés:

Rékamanó írta...

=), szép kis meglepetésben volt részed. Remélem hasznos segítség lesz számodra ez a bot turmix,és sok finomságot készítesz majd . puszi

Kati írta...

Gratula az ajándékhoz, sok mindenre felhasználhatod, szószokhoz, krémlevesekhez. Nekem is sincs sok gép a konyhámban, van egy botmixerem teljes felszereléssel(habverővel, turmixpohárral, késes aprítóval)és egy joghurt készítő gépem. Egy tészta nyújtót, vágót én is szívesen látnék.:)

Bors and Pepper írta...

Én is gyakran használom a botmixert, föleg a portugál levesekhez (pl. a mai bableveshez is), de bármilyen gyümölcsöt (banán, eper stb..) ezzel szoktam pürésíteni, ugyanis turmixgépem nincs. Használd egészséggel az új kis géped!

Blogkonyha írta...

Hasznát veszed az biztos, én is sokat dolgoztatom! :o)

Édeskonyha írta...

Nekem is pont ilyenem van, jó kis szerkenytyű. :) Bármit jó vele krémesíteni, én használtam már pizzaszósznál, csomósra sikeredett besamell simára varázsolásánál, gombakrémlevesnél... meg másnál is csak most nem jut eszembe :)

Juci írta...

Hidd el nagy segítség egy botmixer. Még a tört babot is azzal készítem.
Kedves Éva, azt kívánom, hogy használhasd egészségben sokáig sokáig!

trollanyu írta...

Nagyon aranyos a lányod, hogy meglepett vele:) Ha nem is naponta de nagyon gyakran használom én is az enyémet. Használd egészséggel:)

Ibcsi írta...

Nagyon szép ajándék, biztos hasznát fogod venni. Én is nagyon szeretem és sokat használom.

Mesi írta...

Örülök az örömödnek! Nekem is van, nagyon szeretem, holnap teszek fel karfiol leves receptet, amit ezzel szoktam készíteni és szezonjában egy igazán olcsó, finom leves varázsolható vele. Padlizsánkrémet itt találod: http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2011/06/padlizsankrem.html

Névtelen írta...

Jó kis meglepi!Nekem ugyan van kettő is/egy a telken,egy itthon/de a krémlevesekhez használom csak.Szombaton volt nálunk sárgaborsó főzelék,és magától besűrűsödött,teljesen szétfőve az egész,így nem is kellett használnom:-)
Készíts vele sok finomságot!:-)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Nagyon hasznos szép ajándék,én már el sem tudom képzelni az életem nélküle!!!

Vali írta...

Szia!
Én konyhai kütyü gyűjtő vagyok. (sajnos). Botmixerem nekem is van és nagyon szeretem. Használd sok sikerrel.Lekvár készítésnél is sokat használom, krémleveseknél. MA pl. a májkrémet készítek vele.

Kata írta...

Gratulálok az ajándékodhoz!:) szerintem sokkal többet fogod használni, mint most gondolod;)) az ember hamar megszokja a jó dolgokat...

sedith írta...

Használd egészséggel! Nyugodt lehetsz, hogy megkerül a rendeltetése. Így voltam tavaly a késes aprítóval én is. Mára már azt is abban aprítom, amiről soha nem gondoltam volna, hogy egyszer megteszem.:)
A botmixert én legtöbbször a majonézhez használom (nézd meg nálam a félperces majonézt), nem is készítek másfajta majonézt már legalább két éve. Tényleg fél perc alatt megvan.

marisz57 írta...

Örülök, hogy ilyen örömet szerzett a lányod az ajándékával!Remélem, hasznos konyhai segítőd lesz.

Tiffanylda írta...

Éva, veled örülök a mixernek, nekem sincs még és bizony én is unom már a szűrőn való passzírozgatást!Bár, én most éppen mindent megkaptam erre az évre, úgyhogy jobb, ha nem szólok semmit!...

Gizi írta...

Gratulálok az új konyhai segítségedhez, és használd egészséggel!!! Lehet most még kicsit tanácstalan vagy hogy mihez is használjad, de meglátod hamarosan már nélkülözni sem tudod majd.

4Gyerek írta...

Gratulálok a lányodhoz. Igazán klassz meglepit szerzett be számodra.

Sedithnek igaza van, majonéz se perc alatt varázsolható vele (igaz Édesanyám ritkán készít olyant mert elég sok majonéz készül azzal a módszerrel).

Tuti megtalálod majd a hasznosságát. Anyukám is úgy volt a konyhai kütyükkel, hogy neki bizony nem kell még mixer sem. De már azt is használja, a botmixertől meg a késes aprítótól meg se válna semmi pénzért (és szintén a lányától kapta ajándékba).
Majd mesélj, mikor használod.

Zsani írta...

Szuper meglepetés! Nekem is van, a kézi mixer egyik tartozéka, levesekhez, főzelékhez szoktam használni. De turmixoltam már gyümölcsöt is vele, pl túrókrémhez. Biztos, hogy nem lesz haszontalan konyhai kütyü!:))

Márti írta...

Használd egészséggel! Nagyon praktikus, én a friss spenóthoz mindig ezt használom, és még sok minden máshoz.

Éva írta...

Köszönöm mindenkinek ! Úgy érzem érdemes volt megosztani az örömömet veletek mert tanácsot tudtatok adni és közben úgy érzem velem örültök!

Seffer Lilla írta...

Nagyon jó kis ajándékot kaptál, tényleg ki tudod majd használni szerintem. Még nekem sincs...:(

Panna írta...

De jó! Jöttem én is gratulálni! Nagyon aranyos volt a lányodtól, hogy egy ilyen konyhai segítőtárssal meglepett! Biztos sok mindenre fogod majd használni!

Éva írta...

Lilla,Panna : Köszi!

Csilla írta...

Gratulálok, szerintem is remek kis ajándék. :)

mellissina2 írta...

Éva biztos hasznát veszed,nagyon kedves a lányodtól!Aki ennyit főz mint Te annak minden pillanatban jól jön!!:):)