2012. március 13., kedd

Apró sós-édes stangli

Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 22 dkg. margarin, 2 dkg. élesztő, 2 tojás sárgája, 5 dkg. cukor, teáskanál só ,kevés tej, 10 dkg. reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése: Kevés tejben /fél dl/ megfuttatom  az élesztőt . A lisztet öszemorzsoltam a margarinnal majd beletettem  a megkelt élesztőt a tojás sárgáját  a cukrot és a sót . Jól összedolgoztam  és  kinyújtottam  kb. fél cm vastagra tojásfehérjével megkentem és a reszelt sajtot rászórtam ezután   derelyemetszővel  vékony csíkokra (stangli formára) vágtam .Tepsibe pakoltam és 20' pihentettem.  Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
Megjegyzés: A kevés cukortól egészen más az íze mint a hagyományos stanglinak! Finom !!                                 

5 megjegyzés:

Márti írta...

Akkor ezt is elmentem, ha azt mondod finom! :)

trollanyu írta...

Nagyon érdekes, de irtó finom lehet:) Jön a húsvét, kellenek az ilyen receptek:)

Panna írta...

Nagyon bejövős :)

hankka írta...

Ki fogom próbálni, kíváncsi lettem az ízére! :)

Éva írta...

Márti: Érdemes kipróbálni!
trollanyu: Erre gondoltam én is hogy ünnepekre kilehet próbálni.
Panna: Örülök ha neked tetszik!
hankka: Kíváncsi vagyok hogy fog-e ízleni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...