2012. március 30., péntek

Gesztenyekrémes-aszalt szilvás rolád

Hozzávalók: 5 db tojás, 12 dkg. cukor, 12 dkg. liszt, 2 dkg kakaópor, 2 dkg. olvasztott margarin.Krémhez: 20 dkg. margarin, 25 dkg. gesztenyepüré, 20 dkg. porcukor, kevés rum vagy aroma, 15-20 dkg. aszalt szilva aprítva /néhány egész szem díszítéshez/.
🌸
Elkészítése: a tésztához:  a tojásokat szétválasztottam külön a fehérjét és külön a sárgáját a cukrot szintén ketté vettem . A cukor felét  a fehérjével  kemény habbá felvertem. A sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal szintén alaposan kikevertem majd a fehérjéhez öntöttem óvatosan elkevertem. Végül a lisztben elkevert kakaóport tettem a masszához . A tepsibe sütőpapírt tettem amibe öntöttem a tésztát elsimítottam egyenletesen majd  előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Ezután  letakarva a tésztát konyharuhával hagytam kihűlni.  Elkészítettem a krémet: a margarint a porcukorral  kikavartam majd  a gesztenyét és a rumaromát hozzá adva alaposan összekevertem az egészet. Ezután  a krém 2/3 részét  a kihűlt tésztára simítottam az apróra vágott aszalt szilvával megszórtam és felgöngyöltem. Külső részét szintén megkentem és egész szilvával díszítettem.  
                                  Jó étvágyat!                                       

6 megjegyzés:

mandala írta...

Nagyon guszta !

Márti írta...

Hú, ez milyen jó párosítás!

Seffer Lilla írta...

Hmm, ez jól hangzik!

Panna írta...

Na most szívesen mennék hozzád sütit kóstolni! :)

Névtelen írta...

Nagyon finom lehet!:)

Gizi írta...

Nagyon guszta, és én imádnám!!! Éppen a hétvégén készülök én is piskótatekercset sütni, csak még a tölteléken agyaltam.:)