2012. április 15., vasárnap

Fűszeres sült tarja rizzsel

Hozzávalók: 4 szelet csontos tarját vettem/ csontból levest csináltam/, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, zsír, fűszerekből 1-1  mk.:őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, majoránna, bazsalikom, oregánó.Fehér paprikából 1 szelet ,  só .
Elkészítése: A hús szeleteket borssal és sóval  beszórtam. Megforrósítottam a zsírt és a húsnak mindkét oldalát fehéredésig sütöttem majd rászórtam a felkarikázott vöröshagymát és a fokhagymát  vizet öntöttem rá hogy ellepje a húsokat és befedve kicsit főztem hogy puhuljon a hús.  Ezután  a fűszereket rászórtam és tettem hozzá még bőven  zsírt és fedő nélkül  készre sütöttem./ A víz elpárolog és lesül a hús !/
Hozzá rizst  készítettem: kevés olajon megpirítottam a rizst  felöntöttem dupla mennyiségű vízzel/ezt úgy kell érteni ha 1 pohár rizs, akkor 2 pohár víz,/ és ételízesítőt szórtam bele mikor már főtt lezártam a gázt alatta lefedtem és hagytam 20' párolódni.  
                               Jó étvágyat!                                          

4 megjegyzés:

Kati írta...

Isteni finom ebéd lehet ez:)

trollanyu írta...

Nagyon fincsi vasárnapi ebéd:)Nálunk többnyire krumpli van hozzá, mert az a kedvenc.

Éva írta...

Kati, trollanyu: Köszönöm!

Panna írta...

Finomat főztél!