2012. június 13., szerda

Töltött paradicsom újkrumplival

Ezt a receptet  szeretném elküldeni  főételként a FESZ.június havi  MrsSame  játékára !
Mivel a férjuram annyira nem kedveli annyira a  hús nélküli ételeket ezért kicsi adagban készítettem ezért mennyiséget  pontosan nem is írok !
Hozzávalók: paradicsom, töltelékhez:  szalonna, kolbász, vöröshagyma, fokhagyma, kevés zöldpaprika, fűszerek: bors, petrezselyem, bazsalikom,kakukkfű,  só, pici margarin. +  kevés főtt rizs. Újkrumpli .
Elkészítése: Töltelékhez: szalonnát  apróra felvágtam  kisütöttem amibe bele tettem a felkockázott vöröshagymát pirítottam kicsit majd hozzá tettem a szintén apróra vágott zöldpaprikát valamint a kolbász darabkákat. Kicsit sütöttem az egészet majd megfűszereztem  és végül volt egy  kevéske párolt rizs előző napról ebből tettem 2 evőkanállal hozzá és  összekevertem az egészet. A paradicsomot megmostam felső  részét levágtam az üregekből a magokat kiszedtem és  a tölteléket bele kanalaztam majd  visszahelyeztem a tetejét. Kevés olajjal kikentem egy kis jénait és abba helyeztem bele a paradicsomokat  a tetejükre pici margarin darabkát tettem. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15' sütöttem. A megtisztított és  egészben megfőzött  krumplit  kevés olajban megdinsztelt hagyma és apróra vágott petrezselyem  keverékébe  öntöttem .
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nekem tetszik:) Nálunk sem rajongtak eddig a húsmentes ételekért, de képzeld bevezettem a heti 2 napot hús nélkül és nagyon megszokták, azóta rájöttek lehet hús nélkül is finomat enni:)

Éva írta...

trollanyu: Köszi! Tudod ezt már nem erőltetem inkább olyankor mikor én nem kívánom annyira a nehéz ételt, férjuramnak csinálok mást! Azért nálad a gyerekek fogékonyabbak erre és a férjed is !

Vicuska írta...

Gyönyörű a tányérkád! Nekem is tetszik ez az étel :)

Éva írta...

Vicuska: Köszi!

Gabriella írta...

Az én férjem sem "ugrál" az ilyesmikért, de nekem nagyon-nagyon tetszik ez a recept!! Ja, de az újburgonyát a férjem is imádja, főleg így, ahogy elkészítetted. :)

Éva írta...

Gabriella: Köszi!

Panna írta...

Szeretem az ilyen ételeket :D Na meg szívesen kísérletezek is ilyenekkel :)

Éva írta...

Panna: Nagyon finom volt!