2012. június 19., kedd

Zöldbableves

Az  év első friss zöldbablevese!
Hozzávalók: 1/2 kg. zöldbab, kevés kapor, 1 doboz tejföl, 1 ek. liszt, rántáshoz: kevés olaj, liszt,  pirospaprika, őröltbors, só.
Elkészítése:A babot megpucoltam feldarabóltam  megmostam. Fazékba tettem felöntöttem bőven vízzel , sót és kevés kaprot tettem hozzá. Mikor már kezdett puhulni  a bab akkor rántást tettem rá majd a tejfölbe elkevertem 1 ek. lisztet és ezzel habartam be.
 Mikor ilyen  nagy meleg van nincs is ennél jobb, mint egy  kis tál  jól   lehűtött bableves!
                                                     ***  ***  ***  ***  ***
Szeretettel köszöntelek  Simone Templar és Hani  akik az elmúlt  héten csatlakoztatok a blogomat látogatók táborába !
                                                                           

17 megjegyzés:

Márti írta...

Imádom! A múlthéten már én is csináltam, én kapor helyett petrezselymet szoktam tenni bele, de így is biztos finom!

Erika írta...

Én is imádom!:)

María írta...

Én is imádom, én fokhagymát szoktam bele tenni, de kaprosan-fokhagymásan is próbáltam már, és úgy is isteni volt!

Vicuska írta...

Nincs is ennél finomabb ilyenkor! :)

Katalin írta...

Jó lehetett ebben a nagy melegben. Hidegen még nem ettem, és kaprosan sem, de finom lehet így is.

Jámborné Budai Mónika írta...

Én is nagyon szeretem.
Lehetnél a szomszédom és csak átkellene mennem egy falatért:))

trollanyu írta...

Imádjuk mi is:) Kaporral még sosem főztem, csak petrelyemmel, de a kaprot is szeretem. Jó sok tejföllel nagyon finom:)

Éva írta...

Márti: Eddig én semmit nem tettem bele, csak most próbáltam ki kaporral ami nagyon finom.Legközelebb kipróbálom petrezselyemmel is biztos finom az is!
Erika: Úgy látom lesz zöldbablevest imádók klubja is ?:-)
Maria: Látod még azt fokhagymát nem tettem bele pedig szeretem, biztos finom volt?
Vicuska: Nagyon finom jól lehűtve!
Katalin: Volt már úgy hogy a hűtőből ahogy kivettük egy kicsit hagytuk mert nagyon hideg volt és úgy ettük nagyon finom!
Jámborné Budai Mónika: Látod milyen jó lenne , biztos hogy adnék . Én pedig járnék hozzád tortadíszités továbbképzésre!:-)
trollanyu: Most először főztem kaporral finom, petrezselymet majd kipróbálom legközelebb. A tejföl lényeges az biztos!

Adrienn írta...

Kaporral, még én sem csináltam, de ki fogom próbálni! Szeretem a kapor ízét és illatát!:))

Juci írta...

Én a hagymát hiányolom ebből a levesből. Kaprosan még én sem készítettem, de ami késik az nem múlik .Igaz?

Tiffanylda írta...

Tökéletes!:) Nálunk ma zöldbab főzelék volt, így holnap nem jöhetek elő ezzel a recepttel, pedig megcsinálnám! Majd legközelebb.

m.k. írta...

ls a virágaid!! álomszépek!

Vikvi írta...

De jól jönne most egy tányérkával, nagyon szeretem :)

Éva írta...

Adrienn: Ha szereted a kaprot próbáld ki!
Juci: Hagymát nem teszek bele az való igaz.Úgy még nem ettem zöldbablevest.De finom lehet akár úgy is.
Tiffanylda:Ráunna a családod a babra, majd a jövő héten!:-)
m.k.: Köszi!
Vikvi: Most már jó hideg is, akkor küldhetem?:-)

Vicuska írta...

Imádom, nálunk ma készült :) jó sok kaporral és kis tárkonnyal.

Panna írta...

Nálunk még nincs a kertben zöldbab, de kaptam zsenge karalábét :) Most készült el a levesem :)

Éva írta...

Vicuska: Tárkonyt nem szoktam nagyon használni érdekes, pedig van a fűszereim közt.Majd egyszer teszek bele azt is!
Panna: Karalábélevest még nem készítettem pedig finom lehet az is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...