2012. szeptember 30., vasárnap

Tepsis fasírt töltelékkel

                                                                                   
Hozzávalók a fasírthoz:   1/2 kg darált sertéshús,  1 db  zsírban megdinsztelt apróra fölvágott vöröshagyma, 1 cikk lereszelt  fokhagyma, fűszerek:pirospaprika, bors, só, 2 db tojás, 2 db  áztatott zsömle.töltelékhez: 2 db áztatott zsömle, 2 db tojás, őrölt bors, zsírban megdinsztelt apróra fölvágott  vöröshagyma , összevágott petrezselyem, majoránna, só.  Zsír a tepsi kenéséhez !
                   
Elkészítés:   A fasírt  és  a tölteléket  hozzávalóit összegyúrtam külön külön.
A  tepsimnek a közép részét alaposan bekentem zsírral arra raktam a fasírt masszát  és rápakoltam a tölteléket. A tetejére  prézlit  szórtam  és kanállal  zsír darabokat tettem. Sülés közben a zsírjával  locsoltam.
Előmelegített sütőbe pakoltam 200 fokon  50 ' alatt készre sült. Szépen lehet szeletelni!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Mi is szeretjük az ilyen fasírtot. :P

Éva írta...

Gabriella: Örülök hogy szeretitek! Finom is nagyon!