2012. október 30., kedd

Rántott csirkeszárny-májjal töltve hozzá rizibizi

                                                                                   
 Hozzávalók: 1/2 kg. csirkeszárny, 2 db csirkemáj,  olaj, só, liszt,  1 mk.őröltbors,  1 mk.csípőspaprika, 2 db tojás, prézli.
Elkészítése: A csirkeszárnyakat megtisztítottam a végeit levágtam , a májról a szívet levágtam és ketté vágtam a májat. A csirkeszárnyat  ahogy hajtom be a csücskét  közé pakoltam a fél db májat . Most is mint általában egy kicsit előfőztem   kevés ételízesítőt tettem a vízbe. Így kb. 10' főzöm, majd hagyom kihűlni  A lisztbe 1 mk. őröltborsot tettem  a tojáskeverékbe pedig 1 mk. csípőspaprikát. Bepaníroztam a húst liszt-tojás-prézli és bő forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Először fedő alatt majd mikor megfordítom fedő nélkül szoktam sütni.Köretként rizibizit készítettem és céklasalátát ettünk hozzá.
Ui: Amiben főtt kicsit a csirkeszárny-máj abból pedig nagyon finom borsóleves készült.

12 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon guszta!

tücsi írta...

Nagyon szeretem a csirkeszárnyat májjal töltve. Megvallom, nagyon régen készítettem, mivel a csirkeszárnyat csak én eszem, ugyanis a férfiak szerint nincs mit enni rajta, az unokáim meg nem szeretik.
Szívesen lettem volna vendég nálad!:))

Böbe írta...

Annyira szeretem ! Ma megyek hozzád ebédre:))

María írta...

Így még nem készítettem a rántott csirkeszárnyat, hogy beletettem volna a májat. Pedig nagyon finom lehet!

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet, finom lehetett :)

Gerdi írta...

Nagyon jól néz ki! Jó ötlet a szárny előfőzése. Egyszer régen jártam úgy, hogy nem sült jól át a rántott csireszárny, így ez megelőzhető.

Aleda írta...

Finom lehet, mi jó ropogósra sütve esszük a csirkeszárnyat.

Éva írta...

Jutka: Köszi!
tücsi:Igen ez valóban olyan amin nem sok van harapni való, de az finom! Férjuram szereti, lányaim már kevésbé, de ha itthon vannak nem is csinálom!Szívesen fogadtalak volna!
Böbe: Legközelebb szólok mikor készítek!:-))
Maria: Nagyon finom!
Katalin: Köszi! Fincsi volt!
Gerdi: Sajnos én is jártam úgy, és azóta mindíg előfőzöm!
Aleda: Finom volt! Ó de finom úgy is !

hankka írta...

Nagyon ötletes, biztosan nagyon finom! :) És finom lehet a főzővizéből főzött leveske is! :)

HajniZoli írta...

Így még én sem készítettem, de nagyon finom lehet. Ki kell próbálnom:-)

Éva írta...

hankka: Köszi! A levest is felturbózta kicsit a finom íze!
HajniZoli: Finom, majd meglátod!Egészségetekre!

Gabriella írta...

Finomságos, nekem pedig korog a pocakom... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...