2012. október 8., hétfő

Vasi pecsenye "Ízőrzők" Oszkó

Ezt a finomságot Edi konyhája blogjátékára  " Enni-határok nélkül" készítettem el. A játék abból állt hogy a játékra jelentkezők egymásnak adtak feladatot , ki melyik ország vagy tájegység  jellegzetes ételét készítse el. A feladatomat Lillától kaptam  és Nyugat-dunántúli receptet kellett  választanom!
                                                                           
Hozzávalók: 4 szelet karaj,  1 cikk fokhagyma, 2 dl tej, mk. őrölt bors, 5 dkg liszt, 1 tk. pirospaprika ,2 db tojás, só, olaj a sütéshez. Köretnek krumpli
Elkészítése: A húsnak a széleit körben bevagdostam megsóztam  majd kiklopfoltam, a tejbe tettem az összezúzott fokhagymát és ebbe áztattam bele a húst  legalább 1/2 órára.  A lisztet a borssal és pirospaprikával összekevertem. A tojást felvertem . A húst kivettem a pácból lecsurgattam beleforgattam a lisztbe majd tojásba és ismét lisztbe majd a forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Petrezselymes krumplit készítettem hozzá!
Ui:Örülök hogy a játékra jelentkeztem  mivel így  ismét  egy finom recepttel gazdagabb lehetek!
(Most is segítségemre volt az "Ízőrzők" Oszkó c. linkje hiszen  innen választottam ezt a receptet!)

16 megjegyzés:

Kati írta...

De jó, nagyon finom lehetett:) Én is elkészültem, Szegedi csirkegulyást főztem:)

Lilla írta...

Jaj, nagy kedvencem. Anno még Vasváron kezdtem el doglozni, és hozzánk tartozott Oszkó is, ami nem mellesleg a finom pálinkájáról is híres. Remélem ízlett, és nem volt nehéz választani!

HajniZoli írta...

Te is nagyon ügyes vagy, finom lehet így a husi. Megyek kapkodjam magam én is:-)

RaMary írta...

Juj de finom lehet! Kedvem támadt kipróbálni, elviszem a recit, köszi!

Böbe írta...

Megyünk hozzád ebédelni! Nagyon szeretjük mi is:)) Jót választottál:)) Már én is elkészitettem a sváb ételt ami a feladatom volt.

Petra írta...

Tökéletes. :)

Roza írta...

Évám, az utóbb időben ritkán nézek be, de a legjobbkor!:) Nagyon guszta a vasi pecsenye!:))
Vigyázz magadra, szeretettel ölellek!:)

Márti írta...

Ez a recept nekem is új, biztos nagyon finom. Csirkét előszeretettel áztatok tejbe,fokhagymás tejbe, ezek szerint a disznónál is jól működik.

Panna írta...

Jópofa játék és finomat választottál! :)

Adrienn írta...

Fiatalasszony koromban csináltam hasonlót, csak egy éjszaka volt, és bő fokhagymás tejben áztatva...Jó, hogy eszembe juttattad! Köszi!

Gerdi írta...

Micsoda finomság! Nagyon szépen tálaltad!

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett, és szépen is tálaltad!
Nemrég az "Ízőrzők"-ben is készítettek hasonlót, de a tiéd jobban tetszik :)

Éva írta...

Kati: Köszi! Láttam már a tiédet is finom lehetett!
Lilla: Köszi, nagyon finom volt, biztos hogy máskor is elkészítem!
HajniZoli: Köszi! Bizony készüljél!
RaMary: Nagyon finom! Érdemes kipróbálnod!
Böbe: Szívesen megkínáltalak volna,ha nem fogyott volna már el! Finom volt, még hétfőn ettük meg a maradékot!
Petra: Köszi!
Roza:Köszi! Hasonlókat kívánok én is neked!
Márti: Eddig én ezt a módszert nem használtam de nagyon finom!
Panna: Köszi!
Adrienn: Akkor legalább ismét elkészíted!
Gerdi: Köszi!
Katalin: Ezt a dícséretet! Köszönöm!

Edi írta...

Mi is nagyon szeretjük, igazán étvágygerjesztő lett!

hankka írta...

Igazán guszta lett, nagyon finom lehetett! :) Idő hiányában nem jelentkeztem a játékra, de nagyon jó ötletnek tartom! :)

Éva írta...

Edi: Köszi!
hankka: Köszi, nagyon finom volt! Hátha lesz majd még ilyen játék!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...