2013. január 29., kedd

Karfiolpörkölt rizzsel

Hozzávaló:  30 dkg. karfiol, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 ek. olaj, 2-3 ek. paradicsompüré  fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, só, bármilyen fűszerkeverék,  1 ek. lecsó / el is hagyható/.
🌸
Elkészítése:  Olajat megforrósítottam  beletettem az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, kicsit dinszteltem majd hozzátettem a lecsót és  paradicsompürét majd a karfiolt amit előtte kis rózsáira szétszedtem és megmostam. Megfűszereztem az egészet majd kevés vizet ráöntve hagytam főni még a karfiol  puha nem lett.  Rizst készítettem hozzá köretnek.
Jó étvágyat !
                                                                                     

5 megjegyzés:

N. Adri írta...

Köszi, épp azon gondolkodtam, hogy mit is kellene csinálni az egy kiló lefagyasztott karfiolommal, hogy fogyjon, mert levesnek és rántva nem esszük. :-) De ezt kipróbálom, gondolom, fagyasztottból is jó lesz.

Éva írta...

N.Adri: Fagyasztottból még nem próbáltam, de szerintem biztos jó.Tapasztalatból mondom hogy amennyire tudod fagyasztott állapotában vágni, inkább úgy tedd fel főni ne teljesen kiengedve.Zöldségeknél tapasztaltam hogy sokkal jobb az íze ha fagyasztott állapotában használom fel.

N. Adri írta...

Köszönöm. Vágni nem kell, ez már rózsáira van szedve. Meg is csinálom a héten. :-)

Katalin írta...

Finom lehetett, még nem ettem ilyet, de nagyon tetszik :)

Éva írta...

Katalin: Finom volt megéri egyszer kipróbálni.