2013. február 6., szerda

Szilvalekváros derelye

 Hozzávalók:  1/2 kg krumpli, kevés só, diónyi zsír, sz.sz. liszt. Szilvalekvár, prézli, olaj. 
🌺
Elkészítése:  A krumplit megmostam és héjával együtt megfőztem. Megpucoltam majd krumplinyomón átnyomtam hagytam kihűlni. Ezután  pici sót diónyi zsírt és szükség szerinti mennyiségű lisztet tettem ,  attól függően mennyi lisztet kíván a tészta hogy jól gyúrható és nyújtható legyen.  Kinyújtottam majd halmokban rápakoltam a szilvalekvárt a tészta felére a másik felét ráhajtottam és derelyevágóval elvágtam. Forrásban lévő enyhén sós vízben megfőztem ,  leöblítettem és  az olajban megpirított prézlibe  pakoltam. Összeráztam hogy a tészta minden részét érje a prézli. Tányérra szedtem majd egy kicsit porcukorral megszórtam. 
                                 Jó étvágyat kívánok !                                         

10 megjegyzés:

Dominika írta...

Ó, ez is nagy kedvenc!!! Összefutott a nyál a számban! Biztosan nagyon finom volt! Egészségetekre! :-)

Viki írta...

Évikém ! ne fájdítsd a szívem ! Imádom a gombócot, a nudlit, a derelyét meg főleg, de a prézli miatt nem tudom megenni. Csak úgy csupaszon meg nem ér semmit. Már gondoltam, hogy babapiskótát fogok rá darálni prézli helyett ! Szerinted ?

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Most ettük meg boltit,DE megfogadtam soha többet,erre most itt van ez a jó kis recept köszönöm!!!

Névtelen írta...

Csudafinom!;-))))

Böbe írta...

Huuu ezt az adagot , most nagyon meg enném!

Erika írta...

Ó, jaj! Ezt mennyire szeretem, szeretném! :))

HajniZoli írta...

Finom!

Az amatőr hagyományörző írta...

Igazi ínyenc eledel , nagyon finom , tőled eltérően , nálunk /Szatmár / egy olyan változat él amelyre nem teszünk cukrot , hanem megsózzuk - a kicsit édes igazi kemény szilvalekvár íze nagyon jól érvényesül a kissé sós prézlivel és tésztával !

Éva írta...

Dominika: Köszönjük. Nagyon finom volt!
Viki: Tudhattam volna hogy neked prézli nem jó?:-) Legközelebb kitalálok rá valami mást, szerintem a piskóta nem jó elázik rajta.
EWA gyöngyös világa!: Fiatal koromban boltit vettem elég jó volt az is de ez azért finomabb!
Emőke: Pedig még ezt nem is kóstoltad?:-)
Böbe: Elhiszem hogy megtudnád enni, legközelebb tálba fogom tálalni és akkor mindenkinek jut!:-))
Eri ka: Téged is meghívlak majd a derelye partira jó?:-)
HajniZoli: Köszi!
Az amatőr hagyományörző: Üdvözöllek! Nagyon finom lehet úgy is.Az utolsó darabokra már én sem tettem cukrot de legközelebb rád gondolok és picit megsózom!

Márti írta...

Imádom a derelyét, igaz én nem krumplival főzöm, de azért így is lecsúszna!