2013. április 30., kedd

Ír szódás kenyér/hagymásan/

A recept Limarától származik! Köszönöm!
                                                                           
Hozzávalók: 45 dkg. liszt,  1 tk só, 1 tk. cukor, 1 csapott mk. szódabikarbóna, kb. 4 dl író /nekem most  fele joghurt másik fele pedig a sajtból visszamaradt tejsavó/. Kis fej hagyma.
😉
Elkészítése: Kis darab hagymát apróra fölvágtam és megdinszteltem. Mikor elkezdtem a tészta összeállítását a  sütőt már akkor bekapcsoltam . Tálba  öntöttem a lisztet hozzá a sót, cukrot szódabikarbónát és a hagymát  elvegyítettem majd a közepébe lassanként öntöttem a folyadékot . Gyúrni vagy dagasztani nem szabad  a tésztát csak markoló mozdulatokkal összeállítani majd  deszkára borítottam  beliszteztem  a tetején keresztben mély  bevágást csináltam  és betettem a sütőbe. 220 fokon 40 ' sütöttem.
Ui: Nagyon merész voltam hogy első sütésre még hagymát is tettem bele, de nagyon finom lett!
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Kati írta...

Éva te tényleg merész vagy, de látod, aki mer az nyer, nagyon fincci lehet.

María írta...

Pont én is arra gondoltam, mint Kati, hogy Te aztán nagyon vállalkozó szellem vagy!! De biztosan nagyon élvezed, az érződik :)!! A kenyered csodaszép lett!! Tetszik, hogy nem kell dagasztani, csak épp összegyúrni.

gionetta írta...

Juj, de jól néz ki! Nálam is ez van holnap előjegyezve, csak hagyma nélkül. Még soha nem csináltam, remélem nekem is ilyen jól fog sikerülni! :-))

Éva írta...

Kati köszi nagyon finom lett.
Maria és nagyon finom puha ma reggel libazsírral kentem meg hmmm fincsi volt.
gionetta köszi. Először én is simát akartam aztán gondoltam kipróbálom hagymásan. Az hogy neked sikerülni fog abban biztos vagyok!

HajniZoli írta...

Milyen szép lett! Van a sajttól maradva tejsavóm, gondolkodtam mit is kezdjek vele:-)

marisz57 írta...

Szép lett a kenyered! Ilyet én is szoktam. Múlt héten még kenyeret is itthon sütöttem, de már nagyon bemelegszik a konyha a sok sütéstől.

Hankka írta...

Szép lett, nagyon ügyes vagy! :) Szerintem a hagymás ízesítés direkt jó bele! :)