2013. április 17., szerda

Nagyi és unokája

Az elmúlt hétvégén a lányomék hivatalosak voltak esküvőre így itt  maradt  az unokám délután velünk  nagyszülőkkel. Mondanom sem kell hogy teljes szórakozásból állt  a délutánunk . Először  elmagyarázta a kis unokám  a nagyinak a  könyvtári  könyvből  természetesen mi lenne más mint dinós könyv  azt hogy  melyik állatot hogy hívják melyik a növényevő és melyik a húsevő. Volt olyan  nevű állat amit  én nem is tudok kimondani. Ezután a tájékoztató után kezdődött a számomra" agymosásnak" megfelelő okítás. Van egy olyan kártyacsomag amiben különböző állatok vannak/ez a csomag legalább 30 db lapot tartalmaz/. Az én kis ügyes unokám egyesével mutatta a nagyinak és kérdezte:" Te  szereted a kígyót  nagyi ? éppen a kígyó volt az  amit /kiráz a hideg ha csak képen is látom/ én mondtam hogy nem szeretem. Ezután kaptam az okítást: egyesével  :"  ha te szereted nagyon a kígyót akkor a kígyó  is szeret téged!"  és a következő  :"te  szereted a krokodilt nagyi ? - ha te ........ stb" Kétszer játszottuk el a csomag tartalmát, már a végén csak nevettem és mondtam már a kígyóra is hogy szeretem!:-)  Délután még Videót  néztünk a Szörny Rt. nagyon szereti már én is ismerem  többször láttam. Van egy olyan jelenet ami valóban nevetséges ezen én  jókat nevettem, látva hogy nekem tetszik  ő is nevetett. Azt mondja az unokám" tekerjük vissza  nagyi " visszatekertem, ismét nevettünk. Ezt a műveletet négyszer tettük meg. (megjegyzem mikor a szülők hazajöttek az unokám mondta  a lányomnak hogy "nagyinak annyira tetszett hogy visszatekertük a videót") Esti fürdetés után ismét  két mesét olvastam de annyira álmosnak egyáltalán nem láttam még , ekkor mondta hogy most magamtól meséljek. (A gyerekeimnek még anno szintén meséltem  és általában mindig az aznap történteket foglaltam mesébe.) Az unokámnak szintén  így próbáltam   csak azt mondtam hogy volt egy kisfiú  és amiket a lányom szokott elmondani hogy mit csinál azokat foglaltam mesébe .Közben többször megkérdezte  mikor mondtam hogy a kisfiú  "nem Márkó ?" Kislámpát égve hagytam  leültem a kiságya mellé és vártam mikor  hallom az egyenletes szuszogását .Közben többször megkérdezte itt vagy nagyi? Mondtam itt ! 1/2 10 volt mikor leoltottam a lámpáját és elmentem én is lefeküdni.  Reggel 6 órakor  valami kis manócska  mellém feküdt átkarolta a karomat  és még legalább 15' így feküdtünk együtt. Aztán várta hogy  mikor  indulunk  megint a napnak !!
                                                                     

15 megjegyzés:

Neon Rider írta...

a nagyo visszatekerte,mert annyira tetszett neki :))

www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

Dominika írta...

Csodás pillanatok ezek! :-))

Kati írta...

Akkor szép hétvégétek volt nagyon:)

Évi - Ízek és utazások írta...

Még a könny is a szemembe szökött. :) Nagyon édes kisfiú lehet.

Timi írta...

Olyan jó volt olvasni a soraidat... Milyen jó lehetett együtt!!! Köszi, hogy megosztottad velünk is!!! ♥

Hankka írta...

Ezek tényleg annyira jó pillanatok, gondolom Ti is és a kisunokád is nagyon élveztétek! :) Csengéről tudom, mi sem unatkozunk mellette, ezek a kis pici manók néha olyan okosságokat tudnak mondani, hogy csak pislogunk! :)

Böbe írta...

Ezek a csoda szép pillanatok! És még arra is rátudják venni az embert , hogy szeressük, amit valójában nem szeretünk.Jelen esetben mint nálad , a kígyót.:))

María írta...

Ezek a legszebb percek egy nagyi életében. Én is nagyon várom már, hogy májusban itt legyen Tomikám. Szerintem Ő is nagyon várja már, mert mikor Skype-olunk mindig az egyik fontos kérdése, hogy hányat kell még aludni, hogy jöhessen :).

Nea írta...

Nagyon élvezetes volt olvasni. Aranyos a kisunokád. Jó lesz visszagondolni ezekre a dolgokra, mikor már nagy lesz.

(Éva, több napja nem tudtam megint kommentet írni neked, valamilyen reklámot dobott fel, mikor a megjegyzésre kattintottam, örülök, hogy most sikerrel jártam. De ezt tapasztaltam több blogon is.)

Katalin írta...

Szuper hétvégétek lehetett, nem csoda, hisz Te egy Szuper Nagyi lehetsz :))

Tiffanylda írta...

Tündéri kisfiú!:) Ismerem ezt az érzést, én is nagyon élvezem!:)Jó dolog nagymamának lenni! Kár, hogy nem laktok közelebb egymáshoz!

Éva írta...

Köszönöm hogy örömömben is velem vagytok! Olyan jó dolog ezeket megosztani veletek, olyan mintha együtt ülnénk valahol mondjuk egy parkban és beszélgetnénk!

Jutka írta...

Kedves nagymama társ:) imádtam olvasni a soraidat, akár velem is megtörténhet hasonló:)
Köszönöm, hogy elmesélted nekünk a bájos igaz történeted!

Éva írta...

Jutka köszönöm !

Gabriella írta...

Nagyon szép délutánotok volt... :o)